Doların gözü yeni kabinede!

Dolarda hareketlilik sürüyor. Kur bugüne 20,75 TL'den, Euro kuru ise 22,1675 TL'den başladı. Gözler yarın ya da cumartesi açıklanacak yeni kabinede!

Doların gözü yeni kabinede!
Doların gözü yeni kabinede!
GİRİŞ 01.06.2023 09:42 GÜNCELLEME 01.06.2023 11:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dolar/TL'de yükseliş görülüyor. Hafta başından bu yana yukarı yönlü hareket eden dolar/TL 20,76 seviyesinde hareket ediyor. Euro/TL 22,17 civarında seyrediyor. Gözler yarın ya da cumartesi açıklanacak yeni kabinede!

ABD'deki borç limiti krizine ilişkin gelişmeler ve Fed'in atacağı adımlara ilişkin soru işaretleri yatırımcıları temkinli olmaya yönlendiriyor.

Borç limitinin 2025'e kadar askıya alınmasını ve federal harcamaların 2 yıl boyunca sınırlanmasını öngören tasarı dün ABD Temsilciler Meclisi'nde onaylanırken, tasarının pazartesiye kadar Senato'dan geçmesi gerekiyor. Tasarının bugün Demokratların kontrolündeki Senatodan geçebileceği belirtiliyor.

Öte yandan, ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre iş gücü piyasası sıcak kalmaya devam ederken, JOLTS Açık İş Sayısı, nisanda 10 milyon 103 bin ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Buna karşın, Fed'in "Bej Kitap" raporunda ülkede ekonomik faaliyetin nisan ayı ve mayıs başında "çok az" değişim gösterdiği, gelecekteki büyüme beklentilerinin ise biraz kötüleştiği bildirildi.

Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri de takip edilirken, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in yaklaşan haziran toplantısında faiz artırımına gitmemesi gerektiğini belirtti. Faiz artırımında bir toplantının atlanabileceğini düşündüğünü aktaran Harker, gelecek verilerin fikrini değiştirebileceğini kaydetti.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Philip Jefferson da Fed'in bir toplantıda faiz oranını sabit tutma kararının para politikası sıkılaşmasını sonlandırdığı anlamına gelmemesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda 25 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler yüzde 38'e gerilerken, nihai faiz oranının yüzde 85 ihtimalle yüzde 5,25-5,50 seviyesinde olacağı öngörülüyor.

Analistler, özellikle cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin fiyatlamalar üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydederek, Fed yetkililerinin açıklamalarının da yakından takip edildiğini ifade etti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    dolar euro tepe taklak çakılsın İnşeALLAH Âmin
    Cevapla
  • nevizade 10 ay önce Şikayet Et
    Kör olsun Amerikan doları.
    Cevapla
  • cahit 10 ay önce Şikayet Et
    Doların gözü çıksın inşallah
    Cevapla
  • Mizah 10 ay önce Şikayet Et
    Bizimde öyle ya başkan anlamadığı işlerde ısrar edip ülkeyi pelt edecek. Yada hata yaptığını kabul edip kenara çekilecek. Biz gereksiz bir kriz yaşıyoruz. Şeyinin keyfine göre yönetim sisteminde şeyinin keyfini bekliyoruz. Tabii birde al doları dök betonu düşür faizi sat konutu politikasını terk edip adam gibi sanayiye ve imalata yönelmesi lazım. Yalandan yere değil adam gibi.
    Cevapla
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Garibanın gözü de dolarda. İnat uğruna yapılan devalüasyonla hakkına girdiğiniz milyonlara nasıl hesap vereceksiniz bakalım ahirette!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle