Katar'dan 'para birimi dolara endekslenebilir' sinyali

Katar Merkez Bankası Başkanı Suud Al Sani, ülkenin mali durumunun yerel para biriminin dolara endekslenmesi için uygun olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 24.05.2023 16:31 GÜNCELLEME 24.05.2023 16:31
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Katar Merkez Bankası Başkanı Bender bin Muhammed bin Suud Al Sani, başkent Doha'da üçüncüsü düzenlenen Katar Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"UYGGUN ORTAM OLUŞTU"

ABD'deki likidite politikasının, Katar ekonomisi ve maliyesiyle uyumlu olduğunu ifade eden Al Sani, şuan Katar riyalinin dolara endekslenmesi için uygun ortam olduğunu söyledi.

"ENFLASYONDA İYİLEŞME VAR"

Küresel enflasyonun, birçok ülkede geçen yılı etkilediğine işaret eden Al Sani, enflasyonun on yılların en yüksek seviyesine ulaştığını ancak son aylarda enflasyon oranında iyileşme yaşandığını belirtti.

Al Sani, fiyatlarda istikrar, kalkınma ve finansal istikrar arasındaki dengenin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Katar'ın başkenti Doha'da üçüncüsü düzenlenen Katar Ekonomi Forumu, dün dünya çapında ekonomi alanında önde gelen 2 binden fazla kişinin katılımıyla başlamıştı.

Doha'da Bloomberg Media Group'un işbirliğiyle düzenlenen forum, 25 Mayıs'ta sona erecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • RAMAZAN KARAKAYA 11 ay önce Şikayet Et
    Katarın para birimini dolara endekslenmesi küresel sermayenin,yahudi bankerlerin değirmenine su taşıması.adamlar doları paundu yuroyu basıp tefecilik yaparak kağıt parçası üzerinden insanların insanların emeğini kaynaklarını sömürüyor.Kendilerine iyi uşaklık edenleri fonlarken ayağına takılıp engel olanları siyasi iktisadi açıdan proveke ediyor.
    Cevapla
  • Mmeerr 11 ay önce Şikayet Et
    Seçimden sonra çok çok ağlayacaksınız AKP ve Tayyip tüm haklarınızı elinizden alıp biat ettirecek bu halka bende beter olun diyorum inşallah sürünün zamları görünüz.
    Cevapla
  • Doğan Uysal 11 ay önce Şikayet Et
    Doların sert düşüşle 13 TL bandına ineceği gündemde, yapılan zamlar geri çekilir mi hiç zannetmiyorum
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    doğan bey, ihtracaatçı don gömlek, domates biber ihracaatıyla zengin olur bekle sen. Onca ülke onca döviz kuruyla batmıyor da biz neden batıyoruz anlatsana, azerbaycan manatı bizimkinden değerli adamlar batmış mı? Bulgar levası bizden değerli, bulgar ihracatçı batmış mı? Partini savunmak için saçmalamasan artık.
    Cevapla
  • doğan bey 11 ay önce Şikayet Et
    o dediğiniz ne zaman olacak kimin gündeminde. ihracatçı iyice batsın diye mi inecek, tüm ürünler ellerinde kalsın diye mi?
    Cevapla
  • BEHCET KORKMAZ 11 ay önce Şikayet Et
    1 dolar 1 riyal demek istemiyor.suanki kur neyse örneğin şuan 1 rial 0,25 dolar cent yapıyorsa bu kurdan fikslemek den bahsesiyor
    Cevapla
  • VATANDAŞ 11 ay önce Şikayet Et
    KATAR işi çözdü .. BİZDE HER ŞEYİ EUROYA ÇEVİRELİM MAAŞLAR DAHİL BİZ AVRUPAYA ZATEN SINIR ÜLKEYİZ AVRUPADAKİ FİYATLAR VE PİYASA AYNI OLURSA TÜRKİYEDE İŞTE O ZAMAN EKONOMİ DÜZELİR AVRUPAYA GÖRE ÇOK UCUZ, KENDİMİZE ÇOK PAHALI ÜLKE OLMAKTAN ÇIKABİLİRİZ...AVRUPADAKİ MARKET OTOMOBİL GİYİM VE ÇALIŞMA SAAT ÜCRETİNİ TÜM HERŞEYİ EUROYA ENDEKSLEYELİM...1 TL 1 EURO YAPABİLİRİZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle