TESK sigara firmalarını Rekabet Kurulu'na şikayet etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) sigara firmalarını Rekabet Kurumu'na şikayet etti. TESK, firmaların sigara satışına kota koyup zam gerekçesiyle esnafa sigara vermediklerini ifade etti.

TESK sigara firmalarını Rekabet Kurulu'na şikayet etti
TESK sigara firmalarını Rekabet Kurulu'na şikayet etti
GİRİŞ 24.05.2023 14:58 GÜNCELLEME 24.05.2023 14:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarına eleştiride bulundu. Palandöken, "Satış yapmayarak esnafla vatandaşı karşı karşıya getirdiklerini." söyledi.

Bendevi Palandöken firmaların sigara satışına kota koyduklarını ve zam gerekçesiyle esnafa sigara vermediğini ve bu sebeple de vatandaşın sigara bulamadığını söyledi.

Firmaların esnafın sigaradaki kar marjını düşürdüğünü de belirten Palandöken, “Bu konuyu Rekabet Kurulu'na intikal ettirdik. Sigara firmaları ile ilgili mutlaka yaptırım yapılmalı. Aksi halde kısıtlı sigara satışı yapan firmalarla ilgili sigara satmama kararı alacağız.” diye konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Yörük 11 ay önce Şikayet Et
    Bu adam haklı ama neyazikki dinleyen yok aynı zamanda çaykur dahi bir çok firma ürün satmıyor bu secim önünde olduğu için bir provakasyon olduğunun düşünüyorum Sayın başkanın bu konuya secimlerden sonra bir el atması elzemdir çaykur genel müdürü görevden alınmalı mevcut bayiler değiştirirmeli diye düşünüyorum...
    Cevapla