TCG Anadolu tatbikata çıkıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın son üyesi TCG Anadolu ilk tatbikatına çıkıyor.

GİRİŞ 18.05.2023 13:03 GÜNCELLEME 18.05.2023 14:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın son üyesi TCG Anadolu DENİZKURDU-I tatbikatı çerçevesinde ilk gövde gösterine hazırlanıyor. İstanbul ve İzmir Limanları’nda ziyaretçiler için demir atan TCG Anadolu bu sefer ilk tatbikatıyla nefesleri kesecek.

Her yıl fiili olarak icra edilen DENİZKURDU-I tatbikatı bu yıl 1-4 Haziran ve 6-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tatbikatta TCG Anadolu’nun yanı sıra 107 su üstü gemisi, 9 denizaltı, 56 hava unsuru, amfibi deniz piyade birlikleri, SAT-SAS timleri ve kıyı birlikleri de katılım gösterecek.



Tatbikatta ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığından taarruz, genel maksat ve ağır yük helikopterleri katılacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığından ise taarruz, genel maksat, ihbar ve kontrol, hedef çekme ve elektronik test uçakları, faaliyet gösterecek.

Tatbikata Sahil Güvenlik Komutanlığı da katılacak. Bu çerçevede tatbikata sahil güvenlik botları ve sahil güvenlik helikopteri, olmak üzere toplam 113 su üstü gemisi, 9 denizaltı, 59 uçak, 35 helikopter, 19 insansız hava aracı ile kamu kurumları da dahil yaklaşık 18 bin personelin katılması planlanıyor.

Tatbikatta 1-4 Haziran tarihleri arasında “Temel Deniz Eğitimleri” ve “Fiili Silah Atışları”, 5 Haziran tarihinde 76 gemi tarafından “Liman Ziyaretleri”, 6-9 Haziran tarihleri arasında kurgulanmış senaryoyla birlikte “Çok Tehditli Ortamda Harekât” eğitimleri icra edilecek.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Levent taneri 11 ay önce Şikayet Et
    Yeni vekiller harakete geçti mazbatalar aliniyor niçin para para için nemleket sevdalılari maaş ıçin sırada para gecim herseyin önunde cumhurbaskanin seciminden önemli CUMHUR NEREDE KARDESİM SEN CUMHURU seçemedin daha meclisi su anda hali ıcler acisı yine kendi ayagimiza kurşunu attik kiliçtaroglu gafların bir iki degil bın i aştı . Travma pes pes artık
    Cevapla
  • Levent taneri 11 ay önce Şikayet Et
    Cumhur seciminde bir sakatlik var .. niye adı ustunde cumhur secimi secildi mı cumhur hayır ö millet vekilleri icin mi biz seçime gittik saçma saban bu kadar halk bu açlar icin bu açlara millet vekili vermek için mı bekledik. Bu vrkillerin hiçbiri şu anda TBMM tarafından kabul edilemez ...çünkü başta asıl secilecek adam ortada yok bir surühandikap Bu iş neye benzedi
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 11 ay önce Şikayet Et
    Mevlam Mehmetciğimizi ümmetin gururu kılsın inşaAllah amin
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Chp ve yunanistan tedirgin olmuştır
    Cevapla