Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bazı muhalefet belediyelerinin depremzedelere yönelik tutumuna ilişkin, "Biz depremzede kardeşlerimizi onların insafına hiçbir zaman terk etmedik, hiçbir zaman etmeyeceğiz. Muhalefetin oraya yapacaklarına da vadettiklerine de ihtiyacımız yok. Depremzede kardeşlerimizin de ihtiyacı yok." dedi.

Bakan Kurum'un Sancaktepe'de temaslarda bulunduğu sırada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay'da AFAD gönüllüsü olarak çalışan bir vatandaş yanına geldi.

Kurum'a, bazı muhalefet belediyelerinin seçimlerden sonra depremzedelere yönelik tutumuna ilişkin duygularını anlatan vatandaş, 14 Mayıs seçimlerinde deprem bölgesindeki vatandaşların tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana kullanmasıyla ilgili yapılan ağır eleştirilere çok üzüldüğünü söyledi.

Deprem bölgesine giderek gönüllü bir şekilde AFAD'a katıldığını anlatan vatandaş, "Üç çocuğum var, biri 6 aylık. Hatay'da çalışmalarda bulundum. Lakin bu seçimlere sebep, deprem bölgesindeki adamlara AK Parti seçildi diye hakaret ediyorlar. Orada ben Ankara Büyükşehir Belediyesinin arabasından bir tane şişe su alıp içmiştim. Onun da parasını Kılıçdaroğlu'nun hesabına 2,5 lira olarak hediye gönderdim. Allah aşkına bunlara yedirmeyin. Allah'ın izniyle sandıkları bırakmayalım." ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Gözleri dolan vatandaşı elini tutarak teselli eden Bakan Kurum ise "Biz depremzede kardeşlerimizi onların insafına hiçbir zaman terk etmedik, hiçbir zaman etmeyeceğiz. Muhalefetin oraya yapacaklarına da vadettiklerine de ihtiyacımız yok. Depremzede kardeşlerimizin de ihtiyacı yok. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza bir söz verdik. Allah'ın izniyle o sözü de tutacağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Kurum, AFAD gönüllüsü vatandaşla yaptığı bu sohbetin videosunu sosyal medya hesabından, "Benim de kanıma çok dokundu güzel kardeşim ama hiç üzülme, biz varız. Sözümüzü tutacağız." ifadeleriyle paylaştı.

Yorumlar 102 Yorum Var
  • Bayram 18.05.2023 10:14
    Allah her daim dogrularin yardımcısıdır .Zihni bozuk olan zihniyet kininizde bogulun inşallah.
  • Nuh ile uslanmayani 18.05.2023 08:50
    Kani bozuklar baska soz yok
  • Fatih Misafir 18.05.2023 08:37
    Kardeşim sen üzülme RASULULLAH HZ. MUHAMMED SAV EFENDMİZ NE buyurdu inci gibi ağzı ve hadisleri ile "Abdullah b. Abbas –radıyallahu anhumâ-’dan merfû olarak rivayet edildiğine göre: «Hibesini geri dönüp alan kimsenin durumu kusmuğunu geri yutan kimse gibidir.» CEHAPE zihniyeti bu normaldir.
  • hakın 18.05.2023 08:29
    güzel kardeşim hiç üzülme. allaha şükürler olsunki ülkemiz milletimiz onlardan ibaret değil. o safta olupta şimdiki jenerasyon öyle değil eskisi gibi olmaz diyen kalbi güzelliklerle dolu olan kardeşlerimize diyorumki onların zihinleri hiçbir zaman değişmez. çünkü mayaları bozuk. bozuk mayadan bir cacık olmaz.
  • ..... 18.05.2023 08:25
    bu adam ibb'ye gelmeli, duy sesimizi erdoğan imamoğlu'nu yıkmamız gerek, hizmet gelmesi gerek istanbula
Daha fazla yorum görüntüle