İzmir-Aydın Otoyolu'nun Selatin-Germencik kesimi için ihale açıldı

Hizmette olan İzmir-Aydın Otoyolu üzerinde yer alan Selatin-Germencik kesiminin yap-işlet-devret (YİD) modeli yapım ve işletimi için ihale açıldı.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun Selatin-Germencik kesimi için ihale açıldı
İzmir-Aydın Otoyolu'nun Selatin-Germencik kesimi için ihale açıldı
GİRİŞ 11.05.2023 09:18 GÜNCELLEME 11.05.2023 09:32

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre, ihale; otoyolun söz konusu kesiminin yapımı, bakımı, işletilmesi, işletme süresince idareye yıllık kira ödenmesi ile görev süresi sonunda idareye bedelsiz olarak devrine ilişkin görevlendirmeyi kapsıyor.

Görevlendirmeye katılacak şirketlerin belirlenmesi için yapılacak ön seçime özel hukuk hükümlerine tabi ve sermaye şirketi statüsüne sahip sermaye şirketleri başvurabilecekler. Görevlendirmeye ilgi duyan şirketler, 15 Mayıs'tan itibaren 1 Haziran'a kadar KGM'ye başvurması gerekiyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.