Bakanlıktan sıkı denetim! Marketlere ceza yağdı
Tarım ve Orman Bakanlığı, yılın ilk 4 ayın gıda işletmelerine yönelik 375 bin 743 denetim gerçekleştirildiğini duyurdu. Denetimlerde gıda işletmelerine 3 bin 918 idari para cezası uygulanırken, 48 işletme için suç duyurusunda bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 7 bin 570 gıda denetim görevlisiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Resmi kontroller risk esasına göre, önceden haber verilmeksizin, Bakanlık ve il müdürlüklerinin yıllık numune alma programları, Ulusal Kalıntı İzleme Planı (UKİP), TİMER, CİMER, Alo 174 Gıda Hattı, WhatsApp İhbar Hattı'na gelen ihbar ve şikayetler kapsamında gerçekleştiriliyor.
Ekipler, yılın 4 ayında gıda işletmelerine toplam 375 bin 743 resmi kontrol gerçekleştirdi. Denetimlerde 3 bin 966 olumsuzluk tespit edilirken, gıda işletmelerine 3 bin 918 adet idari para cezası uygulandı, 48 işletme için Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.
Gıdaya ilişkin ihbar ve şikayetleri almak, tüketicileri bu denetim sürecine dahil etmek amacıyla 2009'da faaliyete geçirilen Alo 174 Gıda Hattı'na bugüne kadar 2 milyon 889 bin 117 başvuru yapıldı. Bu aramalardan 951 bin 309'u gıda ihbar ve şikayet kapsamında olduğu için kaydedildi ve 948 bin 584'ü sonuçlandırıldı.
WhatsApp İhbar Hattı'na ise faaliyete geçtiği 8 Mart 2020'den bugüne kadar 70 bin 719 bildirim geldi. Bunlardan 18 bin 109'u gıda ihbar ve şikayet kapsamında olduğu için kayıt altına alındı ve 17 bin 766'sı sonuçlandırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı 39 gıda kontrol laboratuvar müdürlüğü, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü ve Bakanlıktan yetki almış 101 özel gıda kontrol laboratuvarı bulunuyor. 41 kamu laboratuvarının 40'ı ve 101 özel gıda kontrol laboratuvarının 88'i akredite olarak hizmet veriyor.
-
esas 2 yıl önce Şikayet EtZincir marketler tüm türkiyeye yayılmış. Bunlar bir ürüne 30 TL dedi mi her yerde 30 TL oluyorsa yöresel ucuzluk kalmaz ülkenin her yerine aynı anda kazık dikerler. Bu zincirlerin kpoartılması ya da yöresel ürünleri bölgeden temin etme ve fiyat farklılaşmasına gidilme gerekli.Nakliye maliyeti ve başka bölge ürün enflasyonu aynı anda her yere taşınmaz.Yaşanabilir vahalar kalır hiç olmazsaBeğen
-
Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et3000 TL ceza nedir insan 20 TL keser insan utanır adamların 1 saatlik kazancı bile değil denetim memurların da da iş yok hem denetlemiyorlar hem de rüşvet alıyorlar ilk önce rüşvet alan memurların görevine tazminatsız son verin sonra emeklilik hakkini alin bak isler nasıl yoluna giriyor.Beğen
-
Elbeyli58 2 yıl önce Şikayet EtEkonomik krizin sebebi esnaftır bilinç sizce zam yapılıyor Avrupa'da zam var ama insanlar yani esnaf devletini halkını düşünerek zam yapıyor Türkiye'de ise gelişigüzel zam yapılıyor bunun sıkı denetlenmesi lazımBeğen Toplam 1 beğeni
-
süleyman göktaş 2 yıl önce Şikayet Etgüzel ülkemde ahlak enflasyonu var maalesef yazılkar olsun sömürenlere...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Etbelediye bunlara göz yumuyor sadece cimer ilgileniyorBeğen