Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Haber7.com Haber Şefi Fuat Öner’in sorularını yanıtladı.

Yerli otomobil TOGG'u makam aracı olarak kullanan Bakan Kurum, muhalefetin TOGG eleştirilerine deneyimleriyle cevap verdi. Kurum, "TOGG'un maşallahı var, konforu ve performansı çok iyi. Şarj konusunda da en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Arkadaşlar 0-100 km denemesi de yaptılar. Oldukça hızlı bir araç. Belki de kimsenin beklemediği bir performansı sergiliyor, gurur duyacağımız bir elektrikli aracımız, bir akıllı cihazımız var." dedi.

"'ARAPLARA SATILACAK' YALANINI ORTAYA ATANLAR AMERİKALILARA VERECEĞİZ DİYOR"

Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanırlarsa Teknofest’in yapıldığı Atatürk Havalimanı'nı Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahiplerine teslim edeceğini açıklamasına sert tepki gösteren Kurum, "Kılıçdaroğlu kararsızlığını ve yalan-yanlış ifadelerini her ortamda kullanıyor. TOGG'la ve SİHA'larla ilgili ‘Biz gelirsek bu işleri durduracağız’ diyerek tehditlerde bulunuyorlar. Biz fethin 570. yılında Millet Bahçesini İstanbul’a armağan edeceğiz dediğimizde 'Burayı Araplara satacaklar' yalanını ortaya attılar. Şimdi kendisi çıkmış Atatürk Havalimanı’nı Amerikalı bir şirkete vererek burada teknoloji ve sanayiye ilişkin üretim merkezi yapacağız diyor. Biz Millet Bahçesi’ni yaptık. Orada herhangi bir bina, rezidans ve rant yok. Biz milletin olanı millete verdik.

'15 MAYIS SABAHI TEFECİLERDEN BORÇ ALACAĞIZ. DİYORLAR BUNLARIN KAFASI BU'

Kılıçdaroğlu Türkiye'den bihaber olduğu için... 6 yıldır orada dünyanın en büyük, en kapsamlı fuarlarından olan TEKNOFEST gerçekleştiriliyor. Hepimizin gurur duyacağı projeler orada... Yerde TOGG ve Altay tankı, havada Kızılelma ve denizlerimizde TCG ANADOLU gibi çok sayıda yerli ve milli eserlerimiz sergileniyor. Bunların hepsi Türkiye'nin. Bununla gurur duyalım, bundan daha güzel bir şey var mı! Geçmişte de aynısını yaptılar. Araç ürettik 'ne gerek var, biz yurtdışından ithal ederiz' dediler. Şimdi de 'Yatırıma üretime gerek yok. Biz 15 Mayıs sabahı yurtdışından tefecilerden borç alacağız' diyorlar. Kendileri milli olmadığı için, bunların kafası da bu!

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI KURUMADI..."

6'lı masa oturmuş 'TOGG yerli değil İtalya'da üretildi, TCG ANADOLU'ya ne ihtiyaç vardı. Seçimden sonra S/İHA üretimini gözden geçireceğiz, durduracağız' diyor. Biz bu ülkenin bir karış toprağı için on binlerce şehit verdik. O şehitlerimizin kanı hala kurumadı! Nasıl veririz ya..." dedi.

KILIÇDAROĞLU BUNLARIN HESABINI SORSUN

Muhalefetin algı ve yalanların arkasına saklandığı söyleyen Kurum, "Neden Esenyurt'un, Çekmeköy'ün, Tuzla'nın metroları yapılmıyor? Neden millete kentsel dönüşüm için verdikleri sözü tutmuyorlar? Kılıçdaroğlu onların hesabını sorsun. Biz bu ülke için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır olduğu gibi kendine yeten, üreten ve istihdam oluşturan bir Türkiye için yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Türk 01.05.2023 08:39
    Allah bu 7 li masaya fırsat vermesin.. Allah bunların peşinden gidenlerde akıl fikir versin..
  • atılan oyun vebali 01.05.2023 07:39
    ey chp hdp millet ittifakına oy verenler işte sempati besleyip oy vereceğiniz millet ittifakının terörist arkasında yanında askerimizi polisimizi bebek çoluk çocuk kadın yaşlı demeden insanımızı şehit eden ateşe tapan ermeni kökenli bu terörist güruhu var ve unutmaki kime oy atarsan kimin yanındaysan dünyada da mahşerdede sonsuz ahirettede onunla beraber onun yanındasın Yaşasın CEHENNEM
  • Yusuf 01.05.2023 07:20
    Iste bu sebebden chpden ayrildim. Ak partiye gecmesemde oyum cumhur ittifakiina. Biktik bu hain evladindan
  • Gül 01.05.2023 05:30
    Vatan kardeş iş yapın iş diye yazmışsın vasıta kullanıyorsan yollara, trene biniyor isen raylara,uçakla uçuyorsan hava alanlarına, şu içiyorsan barajlara , şehit sayısı azaldı ise sihalara, sizden ricam direk şehir hastahanelerine korkmayın rehin alinma dönemleri çok eskide kaldı bir muayene olun derim . Bakmak ile görmek arasındaki farkı anlayacağınızı umut ediyorum.
  • Komplile 30.04.2023 23:19
    Bırakınız kazsınlar,karışmayın diyen kimdi..PKK hendek kazarken..kelllelermiydi?
Daha fazla yorum görüntüle