Bakan Kurum'dan Kılıçdaroğlu'na Samsat konutları yanıtı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman Samsat ile ilgili sözlerine görüntülerle cevap verdi.

GİRİŞ 24.04.2023 13:40 GÜNCELLEME 24.04.2023 13:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Adıyaman Samsat’ta 2017 ve 2018 yıllarında art arda yaşanan iki depremin ardından yapılan afet konutlarına ilişkin resmî sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt verdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Yapılmadı' dediği evlerde güvenle oturan Samsatlılar.'' diyerek yayımladığı video da Samsat’lıların kalıcı afet konutlarındaki yaşamını paylaştı.

''4 TANE DEPREM OLDU, ÇOK ŞÜKÜR BİR ŞEY OLMADI''

Bakan Kurum’un yayımladığı videoda, Bakanlık bünyesinde Adıyaman Samsat’ta depremler sonra inşa edilen Afet konutları anlatıldı. Konutlarında yaşamlarını sürdüren afetzedeler, depremler sonrasında evlerine hiçbir şey olmadığını ifade ederek, ''Evlerimizden memnunuz. Güzel evlerimiz, kullanışlı. Gönlüm rahat, içim rahat. Daha güvende hissediyorum.

Bizim evlerimiz güzel. Biz evlerimizi seviyoruz. Doğalgazımız var, her şeyimiz dört dörtlük. Evlerimiz şehrin yapısına, şehrin coğrafi dokusuna da uygun. Depreme dayanıklı evler yapıldı. Tek katlı yapıldı. Artık insan korkmuyor yani.

Adıyaman depreminden sonra biz bu evleri güvenli olduğunun farkına baya vardık zaten. 4 tane deprem oldu, çok şükür bir şey olmadı. Şu anda çok güzel evlerde oturuyoruz. Evlerimiz çok güzel, depreme dayanıklı, kendimizi güvenli hissediyoruz.'' dedi.

20 soruda 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyası20 soruda "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyası

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Ttttt 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet artık bu yalanlardan %50 gibi vergi alsın..
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Samsatin yarimbag köyünde h tepe çok güzel evler merkeze de köylere de yapıldı devletimize hukumetimize çok teşekkür ederiz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalancılara cevap vermek için başka bir birim kurulmalı, devlet bu yalancılarla uğraşarak vakit harcamamalı, vatandaş hizmet bekliyor.
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    BEN SAMSATLIYIM KK, oglu SAMSAT,I agzina aldigi icin 70, DEFA TÖVBE ISTGFAR CEKTIM. Biz ne hata yaptikki KK oglu, SAMSAT,I agzina aldi basimiza bela gelmesinden korktum. ALLAH, SAMSAT,I, CHPKK,dan KORUSUN. Kale mah.lesinde oturuyorum.
    Cevapla
  • Bedri 1 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca yaslı başlı adam utanmadan her gün yalan söylüyor yalanı ortaya çıksın çıkmasın hiç yüzü de kızarmıyor insan biraz utanır yahu peki böyle bir yalanci delavereciyi lider gösteren kitleye de söyleyecek birsey bulamıyorum zaten kılıçdaroğlu nun başlarında olması onlar için en büyük cezadır :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle