TUSAŞ'tan önemli imza! 'Uçuş test okulu' kuruluyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), International Test Pilot School (ITPS) Kanada ile ‘ITPS-TÜRKİYE’ adıyla uçuş test okulu kurulmasına yönelik anlaşma imzaladı.

TUSAŞ'tan önemli imza! 'Uçuş test okulu' kuruluyor
TUSAŞ'tan önemli imza! 'Uçuş test okulu' kuruluyor
GİRİŞ 19.04.2023 15:52 GÜNCELLEME 19.04.2023 16:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TUSAŞ’ın International Test Pilot School (ITPS)/Kanada ile mutabakat protokolü imzaladığı açıklanırken, 'ITPS-TÜRKİYE' adıyla Türkiye’de EASA onaylı müşterek bir uçuş test okulu kurulmasına yönelik çok önemli bir adım atıldığı vurgulandı.

Konuya ilişkin TUSAŞ’tan yapıyan açıklamada şöyle denildi:

''International Test Pilot School (ITPS)/Kanada ile mutabakat protokolü imzaladık. Böylece Ülkemizde ‘ITPS-TÜRKİYE’ adıyla, Avrupa Sivil Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) onaylı müşterek bir uçuş test okulu kurulmasına yönelik çok önemli bir adım atılmıştır. Bu kapsamda, ''ITPS-TÜRKİYE'' Temmuz ayında ilk öğrencileri ile uçuş-eğitim faaliyetlerine başlayacaktır.''

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ile ortak helikopter üretip, kanadayla beraber pilot yetiştirmek. Sonra da muhalefeti Amerikancılıkla suçlamak. Ne günlere kaldık.
    Cevapla
  • numan 1 yıl önce Şikayet Et
    abd de yaşayıp buraya yorum yapmak nasıl oluyor. çünkü bu akıl ancak fetöcülerde olur. onlar kendilerini hep akıllı zannederler. demagojiyle insanları kandıracaklarını düşünüyorlar.
    Cevapla
  • M.Bozdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ticaret ve teknik işbirliği her devletle hatta düşman gördüğümüz ülkelerle bile yapılır...Siyaset ayrı ticaret ayrı bir olay my friend.Biraz akıllı ol.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz siyaseti güya içimize girip yönlendirecekler geç onu sen kefere
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Her konuda bize düşmanlık eden kanada nın bu ortaklıkta olması düşünmemizi gerektiren bir durumdur
    Cevapla