ABD'nin başı borçla dertte: 'Saatli bombaya döndü'

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, New York Borsası'nda yaptığı konuşmada, ABD'nin borç yükünü "saatli bir bomba" olarak tanımladı.

ABD'nin başı borçla dertte: 'Saatli bombaya döndü'
ABD'nin başı borçla dertte: 'Saatli bombaya döndü'
GİRİŞ 18.04.2023 09:19 GÜNCELLEME 18.04.2023 09:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'ı borç limiti konusunda hiçbir şey yapmamakla suçlayan McCarthy, "Başkan saklanmaya devam ettiği için Cumhuriyetçiler harekete geçecek." dedi.

McCarthy, "Meclis, gelecek haftalarda, borç limitini gelecek yıla kadar yükseltmek için bir yasa tasarısını oylayacak." diye konuştu. McCarthy, federal harcamaları sınırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Beyaz Saray'ı müzakerelere çekmeye çalıştığına işaret eden McCarthy, ABD'nin temerrüde düşmesinin bir seçenek olmadığını vurguladı.

BORÇ LİMİTİ AÇMAZI

ABD'de federal hükümet, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunuyor.

Borç limiti ya da borç tavanı, "ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı" anlamına geliyor.

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu yeni kazanan Cumhuriyetçiler, borç limiti müzakerelerinde önemli harcama kesintilerinden yana bir tavır sergiliyor. Demokratlar ise borç limitinin artırılmasında ısrarcı oluyor ve Cumhuriyetçilerin belirli harcamaları kısma önerilerini geri çeviriyor.

Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında bir açmaz haline gelen borç limiti konusunun piyasaları sarsmasından endişe duyuluyor. ABD'de resesyon beklentileri artarken, iki partinin borç limiti üzerindeki hesaplaşması her zamankinden daha fazla risk taşıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    En batık ülke. Son fiskeyi bekliyor.
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    allahım iflasllarını ve batmalarını bizlere göster dünyayı nasıl dolandırdıklarını savaş baronlarına nasıl hzmet ettiklerini derin devletin pentagonun oynadığı kirli oyunları kurdukuları mali siyisa iki yüzlü politikalırın yerle yeksan edecek olayların artmasın bizlere gösteriver allahım.
    Cevapla