İngilizleri kıskandıran keşif: Biz mumla ararken Türkler buldu

İngiltere merkezli gazete, Türkiye'nin, en iddialı projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlandığını belirtti. Avrupa'nın karşılaştığı soruna işaret edilerek, üretilen gazın bir kısmının ihraç edileceği yazıldı.

GİRİŞ 17.04.2023 10:59 GÜNCELLEME 17.04.2023 11:12
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın sisteme bağlanmasına saatler kaldı. Türkiye tarihinin en önemli projeleri arasında gösterilen gelişme kapsamında toplam 710 milyar metreküplük gaz keşfine imza atıldı. Gazın devreye alınması töreni, 20 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye'de 694 milyon ton NTE keşfetti! Çin, ABD bunun peşindeTürkiye'de 694 milyon ton NTE keşfetti! Çin, ABD bunun peşinde

"TÜRKİYE'NİN EN İDDİALI ENERJİ ÜRETİM PROJESİ"

İngiltere merkezli Financial Times, Türkiye'nin, büyük Karadeniz doğalgaz keşfi kapsamında ilk teslimatı yapacağını yazarken, "Türkiye'nin en iddialı enerji üretim projesi" ifadesini kullandı.

AVRUPA ENERJİYİ MUMLA ARIYOR

Tesiste üretilen gazın bir kısmının ihraç edileceği belirtilerek, Avrupa gaz piyasasının bu noktada iyi bir potansiyele sahip olduğu vurgulandı.

Kıtadaki birçok ülkenin, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Moskova'ya uygulanan yaptırımların ardından Rus gazında kesintilerle karşı karşıya kaldığı hatırlatıldı.

KITAYA GAZ SEVKİYATI GÜNDEMDE

Konuya ilişkin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in "Mevcut piyasa koşullarında müşteri bulmakta zorlanmayacağımızı düşünüyorum." açıklamasına yer verildi.

TAM KAPASİTEYLE GÜNDE 40 MİLYON METREKÜPE ULAŞACAK

Karadeniz'deki gaz rezervinin, Türkiye'nin bu alandaki ithalatına karşı önemli bir destek haline geldiğine dikkat çekildi ve şöyle denildi:

Eylül ayında yedi kuyu daha faaliyete geçtiğinde günde 10 milyon metreküp gaz üretimi başlayacak. Bu, Türkiye'nin geçen yılki toplam gaz tüketiminin yaklaşık yüzde 7'sine tekabül ediyor. Projenin ilk fazı için 1,8 milyar dolar harcayan Türkiye Petrolleri, önümüzdeki yıllarda üretimini artırmayı planlıyor. Üretim, tam kapasite çalıştığında günde 40 milyon metreküpe ulaşacak.

ERDOĞAN'IN İNDİRİM MESAJI VERMİŞTİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enerji faturalarına ilişkin indirim mesajı verdiği anımsatıldı. Erdoğan, şunları söylemişti: Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 138
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav İngiltere! Kuzey denizinden şakır şakır petrol üretiyor. Petrol ve gaz rezervinin değeri 1 trilyon sterlin olduğu söyleniyor.Mumunan arayan Türkiye olmasın.
    Cevapla
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere Amerika Avrupa nın gözü aç çalışarak değil dertleri sömürme baskı şiddet hainlik lafta demokrasi özgürlük alakaları yok tam tersi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisle devam insallah
    Cevapla
  • Atiye 1 yıl önce Şikayet Et
    445milyar dolari geri versinker o zaman otursunlar yetti secim var sana soz. Geliyor YSAATATURK. Yasa sen millet ve vatandas gelecek
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu milleti bu yalanlarlamı kandırmayı planlıuorsunuz 300 milyar dolar temiz para getirmişsiniz hemde uyuşturucu baronlarının parasıymış helal parsymış bide hadi onlar da beyin yok vatsndaş olarak senin bunu görememen çok garip
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkçülük diyorsun güzel Atatürk'ün itleri diyenlerle berabersin kendine bunu yediriyosan at ozaman
    Cevapla
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Lokman ver olum MEHTERİ
    Cevapla
  • Ahiskali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kapasiteyle senin gibiler çok gelip gider
    Cevapla
  • Ziya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa fatih Sultan Mehmet Han Yaşa Abdülhamid Han Yaşa osman gazı biz geliyoruz
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Güneş gibi. bir nimetimiz var ama halaa Almaya gibi günesi bizimkinin 1/5 kadar olan ülkenin 1/20i kadar ancak güneşten istifade edebiliyoruz. Hesaplamalara göre enerjimizin yarısını güneşten karşılayabiliriz. Çalışanlara destek tam destek devletten olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle