Erdoğan imzaladı: Kredi limitleri yükseltildi

Kentsel dönüşümde kredi üst limitleri güçlendirme kredisinde 240 bin TL'den 320 bin TL'ye, konut yapım ve konut edinme kredilerinde 600 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltildi.

GİRİŞ 13.04.2023 10:01 GÜNCELLEME 13.04.2023 10:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı'nın "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar ile yapım, edinme ve güçlendirme kredilerine faiz desteği verilebilmesi için tahliye veya yıkım tarihinden itibaren bankaya yapılacak başvuruların süresi bir yıldan üç yıla çıkarıldı.

Kredi üst limitleri güçlendirme kredisinde 240 bin TL'den 320 bin TL'ye, konut yapım ve konut edinme kredilerinde 600 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye, işyeri yapım kredisinde 600 bin TL'den 800 bin TL'ye ve işyeri edinme kredisinde 250 bin TL'den 350 bin TL'ye yükseltildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • Aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Arsama ev yapmak için bankadan konut kredisi istedim böyle bir kredi yok dediler.kendi arsasına ev yapacak vatandaşada ev kredisi vermeli. Sadece müteahhitleri düşünüyorsunuz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Borçların kredilendirilmesi, borçluların düzeni sağlaması için kredi vadelerinin uzatılması lazım. Ne zamanki vadeler kısıtlandı bankalara her ay yüksek faiz ödüyoruz.
    Cevapla
  • fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi arsasına ev yapmak isteyen ama kentsel dönüşüme girmeyenlere de destek olunmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka kardeşim sen neyin peşindesin sen ne anladın ne cevap veriyorsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen soğan patats ye senin keyfini getiremeyiz bu saaten sonra
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle