TCG Anadolu Marmara Denizi’nde test sürüşünde

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi TCG Anadolu, Marmara Denizi’nde test sürüşüne başladı. Test sürüşünün ardından geminin Sirkeci’de vatandaşların ziyaretine açılması bekleniyor.

GİRİŞ 12.04.2023 17:56 GÜNCELLEME 12.04.2023 18:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi, Türkiye'nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

Başkan Erdoğan, envantere katılan TCG Anadolu Gemisi'nin Sirkeci'de vatandaşların ziyaretine açılacağını açıkladı. Marmara Denizi'nde test sürüşüne başlanan geminin daha sonra vatandaşların ziyaretine açılmak üzere Sirkeci'ye doğru hareket etmesi bekleniyor.

TCG ANADOLU ÖZELLİKLERİ

Uzunluk: 231 metre

Genişlik: 32 metre Yükselik: 58 metre

Ağırlık: 27,4 bin ton

Azami Hız: 21 knot (tam yük ile)

Uçuş Güvertesi: 5 bin 440 metrekare (6 adet iniş noktası)

Toplam Hava Aracı Kapasitesi: 30

Türkiye dünyaya meydan okudu! Yüzen ordu TCG Anadolu geliyorTürkiye dünyaya meydan okudu! Yüzen ordu TCG Anadolu geliyor

TCG Anadolu dünya basınında: Türkiye ezber bozdu...TCG Anadolu dünya basınında: Türkiye ezber bozdu...

Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 TCG Anadolu'da! Gururlandıran anlarBayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 TCG Anadolu'da! Gururlandıran anlar

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkaleden başlayarak kıyı şehirlerinde halka gösterilmeli.Görmeyen gözlere sokulmalı.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    chp li darbe meraklısı bir general MOTORU BOZUK iftirasını atmış - La şapşik motoru bozuksa bu gemi nasıl gidiyor - Yoksa motorsuz kendi kendine giden gemi mi yapmış akepe - bir de savunma teknolojileri uzmanı büyük profesör herşeyolog ayşenur arslan a sormak lazım
    Cevapla
  • Aşık 1 yıl önce Şikayet Et
    hayyyyt çekilin ben geldim vira bismillaaah. Rabbim daha üst gelişmeleri görmeyi nasip eylesin
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Giriş noktalarına mercimek kadar cihazı bile tespit edebilen X-RAY kabinleri konsun,nöbetçilere aynı hassasiyette el dedektörü temin edilsin.Adam,A/K sisteminin yakınına gizlice yapıştıracağı fındık kadar cihazla,uydudan bir boşluk yakalayıp,atış değerlerini bozabilir,teknoloji bu noktada...bir kerecik de fitil etmeyin beni.!
    Cevapla
  • azi 1 yıl önce Şikayet Et
    masallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle