Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açıldı

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Bugün hizmet vermeye başlayacak olan Başaksehir-Kayaşehir Metro Hattı, Bağcılar'dan Kayaşehir'e kesintisiz ulaşım sağlayacak.

GİRİŞ 08.04.2023 16:43 GÜNCELLEME 08.04.2023 17:23
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yarım bıraktığı projeleri devralarak kısa sürede tamamlıyor.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Metro hattı, Bağcılar'dan Kayaşehir'e kesintisiz ulaşım sağlayacak. 6,2 km uzunluğunda ve 4 durak bulunan metro hattının günde 70 bin kişiyi taşıması bekleniyor. Bölgedeki hatların açılmasıyla birlikte, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakikaya inecek.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün 16.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla hizmete açılıyor. Hattın açılmasıyla birlikte, Bağcılar-Kirazlı Hattı'ndan gelen vatandaşlar aktarmasız şekilde Başakşehir'de bulunan Metrokent istasyonundan geçerek Kayaşehir'e devam edebilecek. Aynı şekilde Kayaşehir istasyonundan binildiğinde aktarmasız bir şekilde Bağcılar'a gidilebilecek. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı tamamlandığında ise, Kayaşehir'den Halkalı ya da İstanbul Havalimanı yönüne gitmek için istasyon içerisinden yüzeye çıkmadan aktarma yapılması gerekecek.

SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK

Bölgedeki toplu ulaşım yükünü hafifletecek olan Başakşehir-Kayaşehir metrosu, diğer ulaşım hatlarıyla entegre bir şekilde kent merkezi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik ve güvenli bir ulaşım sağlayacak. Günde 70 bin kişinin taşınması hedeflenen projede, 4 istasyon bulunacak ve saatte 80 kilometre hızla seyahat edilecek. Bölgedeki hatların açılmasıyla birlikte; Kayaşehir-Mahmutbey arası 20 dakikaya, Metrokent-Bakırköy arası 29 dakikaya, Metrokent-İstanbul Havalimanı arası 24 dakikaya, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakikaya inecek.

2,5 YILDA TAMAMLANDI

Metro hattını yüzde 5 ilerleme seviyesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) devraldıklarının altını çizen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İki buçuk yılda bitirdik. Yüzde 100'ünü tamamladık. Burası 6,2 kilometre uzunluğunda. 4 istasyon var. Başakşehir Metrokent'ten başlıyor. Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir Toplu Konutlar ve Kayaşehir Meydan istasyonları bulunuyor" dedi. Karaismailoğlu, projenin, hem İstanbul hem de Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğuna vurgu yaptı. Karaismailoğlu ardından, metro hattında incelemelerde bulundu.

10 BİN METREYİ AŞKIN TÜNEL İNŞA EDİLDİ

İBB'den projeyi 112 metresi kazılmış şekilde devralan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2,5 yılda toplam 10 bin 250 metre tünel inşaatını bitirdi. Hiç başlanmamış olan ray işleri, 11 bin 595 metre ray döşenerek tamamlandı. Proje kapsamında 4 istasyonda toplam 32 bin 661 metrekare kapalı alan inşa edildi. Test ve devreye alma işleri sonrasında metro hattı sorunsuz şekilde açılışa hazır hale getirildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet hizmete doymuş para etmiyor
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    İşini yapan saygı görür recep tayyip erdogan
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ibb yıllardır Selimpasa gecitini bitiremedi.16 Milyon için çalışıyoruz sloganı da tabelalarda duruyor. Ortada ne iş ne hizmet var.Bolca reklam.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün bilboardlara asin. IBB yapmadi biz yaptik...
    Cevapla
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın kardeşim yapmayın! Siz hizmet ediyorsunuz, İstanbul un bir kısmı ekreme oyu veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle