Ziraat Bankası 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı

Ziraat Bankası 423 milyon dolar ve 779 milyon Euro olmak üzere toplamda 1,3 milyar dolar büyüklüğünde sendikasyon kredisi temin ederek, geçen yıl sağladığı krediyi yüzde 103 oranında başarılı bir şekilde yeniledi.

Ziraat Bankası 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı
Ziraat Bankası 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı
GİRİŞ 07.04.2023 09:23 GÜNCELLEME 07.04.2023 10:24

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 367 gün vadeli, Euro ve dolar cinsinden iki dilimden oluşan kredinin koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank PJSC ve Emirates NBD Capital Limited gerçekleştirirken, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörleri olarak görev aldı.

Küresel belirsizliklerin ve gelişmiş ülke kaynaklı bankacılık risklerinin artış gösterdiği zorlu piyasa koşullarına karşın, 25 ülkeden 52 bankanın yüksek ilgisi ile yenilenen kredi, Türkiye’de bir banka tarafından tek seferde sağlanan, en büyük ve en geniş katılımlı sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca, kredi anlaşması çerçevesinde, Şubat ayı içerisinde yaşadığımız ve toplumumuzun tüm kesimlerini derinden etkileyen depremin etkilerinin azaltılması amacıyla devreye aldığımız, Deprem Destek Paketleri kapsamında kullandırılan krediler sürdürülebilirlik performans kriteri (ESG KPI) olarak belirlenmiştir.

Sendikasyon kredisine dair açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Küresel resesyon endişelerinin arttığı, jeo-politik koşullardaki belirsizliğin sürdüğü ve gelişmiş ülke bankacılık risklerinin ön plana çıktığı piyasa koşullarına rağmen, sendikasyon kredimize bu yıl farklı coğrafyalardan 13 yeni bankanın iştirakiyle toplamda 52 uluslararası bankanın katılımı sağlanmıştır. Diğer taraftan, sorumlu ve sürdürülebilir bankacılık anlayışımızın bir yansıması olarak, Deprem Destek Paketi kredilerinin sürdürülebilirlik kriteri olarak belirlenmesiyle, uluslararası muhabir bankalarımızın da sürece duyarlılığını ve yapmış oldukları sosyal katkıyı memnuniyetle gözlemledik.

 Sendikasyon kredimize gösterilen yoğun ilgi; sağlam finansal yapıya, istikrarlı büyümeye ve etkin risk yönetimine sahip bankacılık sektörümüze ve sektörün en büyük oyuncusu olan Bankamıza güvenin bir yansımasıdır. Ziraat Bankası olarak temin ettiğimiz bu kaynakla, dış ticaretin finansmanına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Çok iyi biliyoruz ki; kararlı ve etkin finansal aracılık yaklaşımımız ile sorumlu ve sürdürülebilir bankacılık anlayışımız, bireyler ve şirketlerin finansman ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edecektir. Son yıllarda artan dış ticaret payımızı, dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme yönünde atacağımız adımlarla ileriye taşımayı ve muhabir bankalar, uluslararası yatırımcılar ve tüm dış paydaşlarımızla yakın iş birliğimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Bu vesile ile başta koordinatör bankalarımız olmak üzere, bu büyük krediye destek olan tüm muhabir bankalarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL