Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı için geri sayım başladı

Sivaslıların dört gözle beklediği ve Türkiye'nin "Mega Projeleri" arasında yer alan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattının açılışı için geri sayım başladı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı için geri sayım başladı
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı için geri sayım başladı
GİRİŞ 01.04.2023 19:01 GÜNCELLEME 01.04.2023 19:18
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek olan Türkiye'nin dev projesi Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dev projesi hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 250 kilometre/saat hıza uygun inşa edilen Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'yla Ankara ile Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye düşeceğini ve 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate, Ankara-Yozgat kesiminin de 1 saate ineceğini ifade etmişti. "Türkiye'nin mega projeleri" arasında yer alan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'ndaki çalışmalarda sona gelindi. Açılışına günler kalan proje ile Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek.

TÜRKİYE'NİN DEV PROJESİNE SONA GELİNDİ

Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinde sona yaklaşıldı. Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek olan projede Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek.

 Bu çerçevede Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas YHT Garı ile kontrol merkezinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Vekili Öztürk ve Başkan Bilgin, çalışanlara kolaylık diledi.

İLK DEFA YERLİ RAY KULLANILDI

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldığına işaret ederek, 138 kilometre beton yolla tünellerde ilk balastsız yol (beton yol) uygulamasının da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Proje kapsamında Sivas'ta yerli ve milli buz önleme ve buz çözme tesisi yapıldığını belirten Karaismailoğlu, şunları ifade etmişti:

"Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalarımızda sona yaklaştık. Yakın zamanda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde çalışmalarımızla ülkemize, ekonomimize destek olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız her projeyle ülkemizi bir adım daha ileriye taşıyacağız. Milletimizle el ele, omuz omuza ilerlemeyi sürdüreceğiz."

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • Hacı 11 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun yakışı TÜRKİYE me eşek heykeline bakanlar alkışlayanlar anlamaz
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    400 km......!
    Cevapla
  • Osmanlı 11 ay önce Şikayet Et
    En çokta chp zıhnıyetlıler kullanırlar ama oy vermezler cahıller
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    yaparsa RECEP TAYYİP ERDOĞAN yapar ALLAH RAZI OLSUN
    Cevapla
  • Türk 11 ay önce Şikayet Et
    Bir musluk açılışı olmasada yinede Allah emeği geçenlerden razı olsun.. Yaparsa Ak parti yapar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle