Gözler kamudaki ücret pazarlığında

Kamudaki 700 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ temsilcileriyle işveren temsilcileri bugün bir araya gelecek. İşçi tarafının daha önce sunduğu teklife karşı işveren tarafının teklifi bekleniyor.

Gözler kamudaki ücret pazarlığında
Gözler kamudaki ücret pazarlığında
GİRİŞ 31.03.2023 11:43 GÜNCELLEME 31.03.2023 11:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi kapsayan 2023-2024 toplu iş sözleşmesi için işçi ve işveren tarafı bugün yeniden bir araya gelecek. Toplantıya işçi kesimini temsilen TÜRK – İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜRK – İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, HAK – İŞ Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci ve Osman Yıldız katılacak.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ daha önce ortak açıklama yaparak, taban ücretlerin 15 bin liraya yükseltilmesini istediler. Bütün ücretlere yüzde 15 oranında refah payı uygulandıktan sonra birinci altı ay yüzde 45, sonraki altı aylık dönemlerde ise enflasyon + yüzde 5 oranında artış yapılmasını talep ettiler. Bugünkü toplantıda işveren tarafının karşı teklifini sunması bekleniyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben kırka etibor madende çalışıyorum 20.senemi verdim kamuda en düşük maaşı alan biziz bu düzen değişmesi lazım
    Cevapla
  • Gariban İşçi 1 yıl önce Şikayet Et
    İşçilere ne verseniz azdır kardeşim Allah Devlete zeval vermesin.
    Cevapla