IMF'den borç sorunu yaşayan ülkere yardım çağrısı

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, daha iyi durumda olan ülkelerin borç sorunu yaşayan ülkelere yardım etmesi gerektiğini söyledi.

IMF'den borç sorunu yaşayan ülkere yardım çağrısı
IMF'den borç sorunu yaşayan ülkere yardım çağrısı
GİRİŞ 30.03.2023 09:26 GÜNCELLEME 30.03.2023 10:26

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) borç sorunu yaşayan ülkelere yardım çağrısı geldi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, daha iyi durumda olan ülkelerin korunaksız, özellikle de borç sorunları yaşayan ülkelere yardım etmesi gerektiğini söyledi.

IMF Başkanı böyle bir yardımın yüksek faiz oranlarının görüldüğü ve pekçok para biriminin değer kaybettiği mevcut koşullar altında özellikle önemli olacağını söyledi.

Boao Forumu'na katılan Georgieva, "Bu ülkelere borç yönetimi sağlamak üzere daha hızlı ve daha etkili küresel mekanizmalara acil şekilde ihtiyacımız var." dedi ve bahsi geçen mekanizmaların hem borç alacak hem de borç verecek taraflara fayda sağlayacağını ekledi.

Georgieva, "Başarılı olması durumunda küresel resimde belirsizliğe neden olan önemli bir unsur giderilmiş olur." dedi.

Davos, İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun Asya versiyonu olarak nitelendirilen ve yarın bitecek olan Boao Forumu Çin'in güneyinde bulunan Hainan adasında düzenleniyor.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.