TESK'ten EYT'de yeni düzenleme talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeden, esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" da faydalanmasının sağlanmasını istedi.

TESK'ten EYT'de yeni düzenleme talebi
TESK'ten EYT'de yeni düzenleme talebi
GİRİŞ 27.03.2023 16:22 GÜNCELLEME 27.03.2023 16:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeden, esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" da faydalanmasının sağlanmasını istedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların düzenlemeden faydalanamamanın burukluğunu yaşadığını belirtti.

Prim gün sayısının eşitlenerek norm birliği sağlanmasını talep eden Palandöken, "Esnaf 9 bin prim gününde emekli olurken SSK’lının 7 bin 200 günde emekli olması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Mağduriyetin ortadan kalkması için esnafımız da SSK’lılar gibi 7 bin 200 prim günü ile emekli olabilmeli. EYT düzenlemesi esnafımızın bu sorununu gidermediği gibi geriye dönük borçlanma hakkı verilmediği için mağduriyetleri artırdı. Oysa esnafa sağlanacak geriye dönük borçlanma hakkı ile devlete önemli bir gelir kaynağı sağlanır.

En kısa zamanda EYT düzenlemesine ek bir madde ilave edilerek esnaf ve sanatkarımız ile staj mağdurlarının da EYT’den faydalanmasının önü açılmalı.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Alın teri 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt de kademe şartı getirilerek kanunlaşması lazımdı. Çok kişinin hakkına ve çocuklarının geleceğine etki edecek karar oldu. Fazla diyecek birşey yok
    Cevapla
  • Nuran 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağhur ihya yapılandiŕma istiyorz sayın bakanım
    Cevapla
  • Akçay 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur ihyası ve tesçil mağdurları unutulmamalıdır
    Cevapla
  • Durdane Erkeğin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur tescil mağduruyum.Ednaflık yaptığımız günlerin bağkura borçlanma hakkı geri verilmeli
    Cevapla
  • Durdane 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur Tescil Mağdurlarındanım .esnaflık yaptığımız günleri bağkura borçlanma hakkımız geri verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle