Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı. Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye 2 bin lira ödeme yapılacak.

GİRİŞ 24.03.2023 16:19 GÜNCELLEME 24.03.2023 16:19
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

Emekliye bayram ikramiyesinde yeni rakam belli oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

Mustafa Elitaş

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Elitaş, "16 maddelik yasa teklifine 2 madde daha ilave ediyoruz. Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla konuştuk. 1100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz." dedi.

Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye 2 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.

TORBA YASAYA EKLENECEK

Bayram ikramiyesinde artışa yönelik düzenleme Meclis'e sevk edilecek torba yasa teklifine eklenecek. Teklifin yasalaşmasıyla 2 bin TL'lik ikramiye ilk bayramdan itibaren geçerli olacak.

8 MİLYON 796 BİN KİŞİNİN MAAŞI 7 BİN 500 TL'NİN ALTINDA

En düşük emekli aylığının artırılmasıyla ilgili konuşan Elitaş, 7 bin 500 altında 8 milyon 796 bin kişinin emekli aylığı aldığını açıkladı. 

TOPLU SÖZLEŞME HAKKINDA

Kamu çalışanlarıyla ilgili toplu sözleşme oluyor. Asgari ücret tespit komisyonu çerçevesinde yılda 1 defa yapılıyor. Ocak 2023 tarihinde yüzde 30 zamla ilgili kısmı yapmıştık. Toplu sözleşmede yüzde 14'tü. Biz buradan refah payıyla ilgili kısmı düzenleyerek 16 puanlık artışla yüzde 30 memur maaşlarına zam yapmayı ortaya koyduk. SSK'lıları ilgilendirmeyen bir durum söz konusu. İşçi sayılan kişiler asgari ücret tespit komisyonu vasıtasıyla, memurlar sendikalarla yapılan toplu sözleşmeyle ortaya çıkan bir durum. Toplu sözleşmenin revizesini kanun olarak bizim yapmamız mümkün değil, anayasal sorun ortaya çıkmış olur. Toplu sözleşmenin kanunla düzenlenmesi toplu sözleşmenin ortadan kaldırılmasını gündeme getirir. Söylenen bir konunun olumlu tarafıyla yan etkileriyle değerlendirmemiz gerekir.

Dul, yetim aylığı alanların maaşı 7500 liranın altındaysa 7500 liraya çıkacak. Paylaşım şekli kanunda düzenlenmiş. Anneye, çocuklara, erkek çocuklara, kadınsa bekar olması halinde nasıl faydalanabileceği yasada söz konusu. Her faydalanan kişi 7500 lira faydalanmayacak. Mirascılar 7500 lirayı paylaşacaklar.

Emekli maaşı herkes için geçerli. SSK'lı, Emekli Sandığı, işçiler için geçerli. Devlet memurlarının en düşük emeklisi 11 bin 849 lira alıyor. 12 bin liraya yakın alıyorlar. Bağkurlu 9 bin gün prim ödemesine rağmen en düşük emekli maaşını koymazsak Bağkurlular şu anda 1. dereceden emekli olan 2 bin lira civarında Maaş alacaktı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 197
  • Vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    en düşük emrkli maaşı son 3 yılda 7.5 kat arttı. arada maaş alan emekli ücreti yerinde sayıyor
    Cevapla
  • YILDIRAY Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Bir Haber Toplumsal İçin,, Teşekürler
    Cevapla
  • Bahriye 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli memur maasi cok dusuk kaldi.
    Cevapla
  • Nazo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende en alt basamaktan primlerimi eksiksiz yatırdım yıllarca .En düşük bağkur maaşlarınin 7500 olması beni memnun etti ,Ankara gibi yerde ev gecindiriyoyorum Allah razı olsun Devletten , hepsinin işleri rast gelsin
    Cevapla
  • enes 1 yıl önce Şikayet Et
    babam memur emeklisi 7900 alıyor . diğer emeklilerin çıkardığınız gibi seçim öncesi bütün emeklilerin maaşını arttırın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle