Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı

Ticaret Bakanlığı, birim gümrük değeri adet başına 10 ila 200 doların altında olan bazı elektrikli ev cihazlarının ithalatında 23 Nisan'dan itibaren gözetim uygulanacağını duyurdu.

GİRİŞ 23.03.2023 12:06 GÜNCELLEME 23.03.2023 12:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğe göre gözetim uygulaması, birim gümrük değeri tebliğle belirlenen robot süpürge, airfryer, çay ve kahve makineleri, ütü, gazlı ocaklar, ısıtıcılar, fritöz, ızgara ve ekmek kızartma makineler, kettle, meyve-sebze persleri ve şarjlı süpürgeleri kapsıyor.

Buna göre, birim gümrük değeri; 200 doların altındaki robot/akıllı süpürgeler, 100 doların altındaki airfryer'lar, 75 doların altındaki gazlı ocaklar ile 125 doların altındaki fırınlar, 100 doların altındaki şarjlı süpürgeler, 35 doların altındaki ütüler, 50 doların altındaki kahve ve 32 doların altındaki çay makineleri gibi elektrikli ev cihazları, Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nce düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilebilecek.

Gözetim kararı, sayılanlar dışında, mikserler, meyve-sebze presleri, su ısıtıcıları, ısıtma hava perdeleri, ısıtıcı ve sobalar, pişirme sacları, tost makineleri ve ekmek kızartma makineleri gibi elektrik cihazlarını da kapsıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • BAMSI BEYREK 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamamışsın sen yük değil bu koruma ithalat senin zararına bugün olmazsa yarın. Ama sen ithaltçı isen satışların düşer yük sana millete değil aslan
    Cevapla
  • gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlete 1 lira beyan edip vatandaşa 100 liradan satanların peşinde olmasınlar?
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bizim kadınlara akıl fikir versin. Ne görürse alıyorlar. Bundan sonra ne var acaba sırada.
    Cevapla
  • Iso 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye çok pahalı hale getirdiler emin olun Avrupa daha ucuz. Elektronik ve beyaz eşyada neredeyse Avrupa'nın 5 katı Türkiye pahalı bunlar denetlemek lazım kimler sömürüyor bu milleti.
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalıyorsunuz, bu sistemin görevlileri biri dürtene kadar tık yok sus pus.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle