Rusya'dan Türkiye açıklaması: Zor bir proje ama başaracağız

Peskov, doğal gaz merkezi projesi konusunda işbirliğini sürdüreceğini söyledi. Peskov 'Bunun fazlasıyla zor bir iş olduğu aşikardır. Bu projede bazı gecikmeler olacaktır. Türk ortaklarımızla bu alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz.' dedi

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Zor bir proje ama başaracağız
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Zor bir proje ama başaracağız
GİRİŞ 20.03.2023 15:39 GÜNCELLEME 20.03.2023 20:51
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Peskov, başkent Moskova'da güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Rusya arasındaki doğal gaz merkezinin oluşturulmasıyla ilgili projeye değinen Peskov, bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE KRİTİK 'DOĞAL GAZ' MESAJI

Peskov, "Bunun fazlasıyla zor bir iş olduğu aşikardır. Bu oldukça zor bir proje. Bu projede, zaman konusunda bazı gecikmeler, teknik veya diğer nitelikteki belirli sorunlar olacaktır. Türk ortaklarımızla bu alandaki çalışmalarımıza ve işbirliğimize devam edeceğiz." dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarmasını değerlendiren Peskov, dünyada Rusya ve Putin'e karşı düşmanca tavır sergilendiğini söyledi.

Peskov, "Her şeyi not ediyoruz. Çalışmayı sürdürüyoruz. Devlet Başkanı da çalışmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"ABD, UKRAYNA MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNÜ FRENLİYOR"

Çin'in Ukrayna meselesi konusunda arabulucu rolüyle ilgili soruyu yanıtlayan Peskov, ABD'nin bu meselenin çözümü sürecini frenlediğine işaret eti.

Sözcü Peskov, "Çatışmaların frenlenmesini önleme konusunda devam eden çizgiyi görüyoruz. Bunu Washington, ABD Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi de açık açık ve resmen söylüyor." şeklinde konuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 36
  • Bozo. 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya müslüman olup İslam dinine bağlanacak İslam birliği kurulması şeytanın sonu olacaktır. Gülmeyin Allah ol derse olur.
    Cevapla
  • TR01 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyi not ediyorsun koskoca ulkeyi işgal ettiniz
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna konusunda en başından beri haklıydı haksız görenler Amerikan ve avrupacilardir
    Cevapla
  • DirkvR 1 yıl önce Şikayet Et
    Pekala, Rusya'nın gaz kavşağı projesi hakkında konuşmak konusunda artık bu kadar "isteksiz" olmasına şaşırmadım. Türkiye şimdi, muhtemelen ABD ve AB'den "boğulduğu" ve Rusya'ya yönelik yaptırımlara boyun eğdiği için Rusya'ya mal ihracatını veya geçişini engelliyorsa, o zaman Rusya şimdi "ayna tersine çevrilmiş" bir şekilde tepki verirse şaşırmamak gerekir. Bu, planlanan projelerde gecikmeler, Türk Akımı'nın Rus doğal gazının gaz fiyatlarının artması anlamına geliyor. ya da daha fazla Rus turist yok. Türkiye "nerede" durduğuna karar vermelidir. AB gibi ABD'ye mi tabi olmak istiyor yoksa kendi kaderini tayin eden ve egemen bir ülke olmak.
    Cevapla
  • Dahi çifter 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsız olmak biraz gecikebilir ama hürriyetimizdir.emelimiz bağımsız. Olmalıdır. Çünki güvenecek dostumuz YOK.
    Cevapla
  • DirkvR 1 yıl önce Şikayet Et
    AB, Rusya'dan büyük miktarlarda gaz alıyor, ancak bu doğal gaz değil, LPG gazı. Gaz dünya çapında rağbet gören bir enerji, eğer AB artık "rüzgar türbinlerine" ve "güneş enerjisine" geçmek istiyorsa, o zaman alın Asya ve Afrika'daki ülkeler Rus gazını seviyor ve inşa ediyor yani ekonomileri dışarıda, AB'den ise onlar içeride Artan enerji fiyatları nedeniyle yön ABD ve Çin ve kendi yaptırımları kaçar...
    Cevapla
  • Али 1 yıl önce Şikayet Et
    V.V.Putin in ne kadar güçlü bir siyasi otoriter olduğunu da kanıtlıyor. Adamlar dünyaya kafa tutuyor bizimkilerde bir birine hatta kendi halkına çiftçisine işçi köylüsüne yetmedi afetler yaklaşmak kucaklamak yerine kin nefret ayrımlaştırma çalışılıyo ve yorumlara bakıldığında milletin dahi sağ sol kürt bilmem ne ayrımı iç savaş çoktan başlamış?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle