MMU'nun ardından HÜRJET de piste çıktı

Son dakika haberine göre Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Milli Muharip Uçak'ın ardından HÜRJET'in de piste çıktığını duyurdu.

GİRİŞ 18.03.2023 21:15 GÜNCELLEME 18.03.2023 21:30
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ardından, HÜRJET'in de piste çıktığını belirterek, "Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı, gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Demir, Twitter hesabından, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'sini (TUSAŞ) etiketleyerek, HÜRJET'e ilişkin paylaşımda bulundu.

MMU'nın ardından, HÜRJET'in de piste çıktığını bildiren Demir, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin."

8 BİN PARÇADAN OLUŞUYOR

Nisan 2018'de kavramsal tasarım aktiviteleri, Temmuz 2019'da ön tasarım faaliyetleri, Şubat 2021'de kritik tasarım faaliyetleri başarıyla sonuçlandırıldı, tasarım döngülerinin sonuçlanmasıyla üretim faaliyetlerine geçildi.

Yaklaşık 8 bin parçadan oluşan HÜRJET için parça üretimlerine Ocak 2021'de başlandı. Üretilen parça ve ekipmanlar son montaj hattında uçaktaki yerini aldı.

2 Şubat'ta motoru çalıştırılan HÜRJET, harbe hazırlık geçiş eğitimi, hava devriyesi (silahlı ve silahsız) ve akrobatik gösteri uçağı gibi roller icra edebilecek.

2025'TE ENVANTERE GIRMESİ BEKLENİYOR

HÜRJET'in 2025'te envantere girebilir hale gelmesi amaçlanıyor. Seri üretim döneminde ayda 2 HÜRJET üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

HÜRJET için Ocak 2022'de Savunma Sanayii İcra Komitesinde seri üretim kararı alındı. İlk aşamada Hava Kuvvetlerine 16 HÜRJET teslim edilecek. Malezya'daki 18 uçaklık hafif taarruz uçağı ihalesine de HÜRJET ile teklif verildi.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 101
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    23 Nisan'da Kemal'i de bir Cockpite oturtun. Sevinir Yavrucak.
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah (C.C.) yolunuzu açık, emeğinizi semeradar eylesin....
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmişte toprağa gömülen emekleri, hangardan çıkartılan göznuruna dönüştüren inancı tekrar yerin dibine sokmak için bir araya gelen şeytani düşüncelere fırsat verme allahım. bu ümmeti boynu bükük bırakma allahım. istiklal ve ikbalimizi daim kıl, katında şereflendir allahım.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk yapar kefere ve hainler bakar kıskanıp kaka der
    Cevapla
  • Cem-0 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah yigitlerime
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle