ANKA 3 İnsansız Savaş Uçağından yeni kare! Temel Kotil paylaştı

Son dakika haberine göre TUSAŞ genel müdürü Temel Kotil ANKA 3 İnsansız Savaş Uçağının pistten son görüntüsünü paylaşarak müjdeyi duyurdu: ANKA 3 ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

GİRİŞ 18.03.2023 20:19 GÜNCELLEME 19.03.2023 09:56
Bu Habere 300 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3 Muharip Savaş Uçağı (MİUS)’nun son görüntüsü paylaşıldı.

Kotil paylaşımında "Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ANKA 3 İnsansız Savaş Uçağı

ANKA-3'ÜN ÖZELLİKLERİ

V formundaki hava aracının, herhangi bir yatay ve dikey stabilizeye sahip olmadığı görülüyor. İç silah istasyonları bulunan ANKA-3 İnsansız Savaş Uçakları, iç ve dış silah istasyonlarına sahip olacak. ANKA-3, bir adet turbofan jet motorundan güç alacak.

TUSAŞ’ın İnsansız Savaş Uçağı, yaklaşık 7 tonluk bir azami kalkış ağırlığına sahip olacak. Gelecek yılın ilk yarısı içerisinde görücüye çıkması planlanan insansız savaş uçağı, ANKA’dan elde edilen tecrübeler ışığında geliştiriliyor.

Halihazırda üretim hattında olduğu öğrenilen uçak, ağırlıklı olarak hava-yer görevleri için geliştiriliyor. Bu doğrultuda, derin taarruz (deep-strike) ve düşman hava savunmasının imhası/bastırılması (DEAD/SEAD) misyonları uçağın ana taarruz kabiliyetlerinden olacak.

ANKA-1 projesi kapsamında geliştirilen ANKA MALE İHA, halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca şu ana kadar 3’ten fazla ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi. ANKA-2 Projesi kapsamında geliştirilen AKSUNGUR İHA ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca 2 ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi.

Daha önce paylaşılan kareler;

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 300
  • www 1 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet iktidara gelirse zamanında kapattıkları uçak fabrikası gibi bunu da kapatacakları kesin... bunu unutmayın..
    Cevapla
  • 691alitahir 7 ay önce Şikayet Et
    Kemal Türük senin okuduğun yerler yanlı ve taraflı. ASIL sen oku kısmetsiz sığırın Nuri Demirağ a NELER ÇEKTİRDİĞİNİ.!!!!!!!!
    Cevapla
  • Kemal Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçak fabrikasını kapatan Menderesti. Biraz okumaktan zarar gelmez...
    Cevapla
  • hmd 1 yıl önce Şikayet Et
    By kemale oy verirseniz, iç ve dış düşmanlarınız rahat bir nefes alır, pkk özerklik yarışına yeniden başlar, mavi vatan hayal olur, ege yunan denizi olur. vs.vs... onun için.....!!!!!!!
    Cevapla
  • Haluk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu siha çok önemli tebrikler ,Reis bunlara kavuşmamızı sağladığın için Allah Razı olsun yolunu açık etsin inşallah, ömrün bereketli sağlıklı olsun inşallah
    Cevapla
  • İshak ipek 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok canım oyuncaktır diye söyleyen çıkarsa şaşırmayın.Bu ülkenin sevenide hainide çok
    Cevapla
  • Brl 64 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel ,bravo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle