Herkes zam yaparken Çankırı'da ekmeğe indirim geldi

Ramazan ayına sayılı günler kala pide ve ekmek fiyatları el yakarken bir ilde ekmeğe indirim geldi. Fırıncılar arasında oluşan rekabet sebebiyle Çankırı'da ekmek fiyatları düşüşe geçti. Ekmeğin fiyatı 2 lira 75 kuruşa kadar düştü.

Herkes zam yaparken Çankırı'da ekmeğe indirim geldi
Herkes zam yaparken Çankırı'da ekmeğe indirim geldi
GİRİŞ 15.03.2023 09:34 GÜNCELLEME 15.03.2023 10:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tüketici fiyatları yüzde 3.15 artarak yıllık bazda yüzde 55.18'e ulaştı. Gıda fiyatlarındaki artış rekor seviyeye çıktı.

Ramazan ayına yaklaşırken, gıda fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği tahmin ediliyor. Ramazan ayında önemli bir yere sahip olan pide fiyatları bu yıl oldukça yüksek olacak. İllere göre farklılık gösteren pide fiyatları 10 ila 20 lira arasında değişiyor. 

REKABET FİYATI DÜŞÜRDÜ 

Çankırı ve Kastamonu'da ise ekmek fiyatları düşüşe geçti. Ekmek fiyatlarının üşme nedeni fırıncılar arasındaki rekabet oldu.

Kastamonu'da yapılan zam ile 200 gram ekmeğin fiyat 5 TL'ye yükseltilmişti. Kentte, 5 TL'den satılan 200 gram ekmeğe ise fırıncılar arası yaşanan rekabet sonrasında bazı market ve fırınlarda 4 TL'ye düştü.

Kastamonu'da pide fiyatları ise 10 lira, yumurtalı pide fiyatı 12.5 lira olarak belirlendi.

Çankırı ilinde de yaşanan rekabet sonrası ekmek 2 lira 75 kuruşa kadar düşürüldü.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • 123 1 yıl önce Şikayet Et
    Çankırının ilçelerinde ekmek 5 lira. 4kişilik bir aile günde 1er ekmekten ayda 120 ekmek yapar ve 600lira sadece ekmek parası.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    malesef biz haçlıları geçtik halkımıza eziyet etmekten başka bir şey yapmıyoruz biz bir muslanniz müslüman gibi düşünleriyiz için bu afetler başımıza geliyor ve dahada gelecek ibret almalıyız kainatın yaratıcısı isterse verir istemese elinden alır şükredelim bu yalancı dünyaya tapmiyalim
    Cevapla
  • Perṣembeli67 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu aç gözlü insanlar ṣunu düṣünmezmi ..Deprem bölgesinde Her ṣey dümdüz oldu.Zenginlet nerdesiniz???Yemek kuyruğunda...Neymiṣ zalimlik yapmayacaksin..Tamda Ramazanda dayaniṣma olmasi gerekirken..Fazlasiyla kazandiğiniz paralar..Mutlak bir yerinizden çikar
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de esmaflık yaptık rekabet iyi de fazlası zarardır . Esnaf ayakta kalamaz zarar eder . Elektriği , suyu , varsa kirası hepsi masraf .
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahim ramazanda zam yapanların tümünü ikicihandada kahhar ismiyle kahreylesin inşallah yarabbim inşallah. ALLAHUEKBER.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle