Rekabet Kurumu, artan ev ve kira fiyatları için harekete geçti

Kurum, Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma başlattı.

GİRİŞ 14.03.2023 13:03 GÜNCELLEME 14.03.2023 13:11
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma açılmasına karar verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremler sonrası emlak piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmalarını yakın takibe aldı.

Kurum, olası bir kartelleşmeye karşı gereken denetim ve yaptırım mekanizmalarının işletilmesi için harekete geçti.

Bu kapsamda Kurum tarafından, Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların, gayrimenkul danışmanlarının ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma başlatıldı. Sektörde faaliyet gösteren çok sayıda teşebbüste kurum uzmanları tarafından yerinde inceleme gerçekleştiriliyor.

Elde edilen bulgular doğrultusunda incelemelerin kapsamının genişletilerek diğer illerin de kapsama dahil edilebileceği belirtiliyor.

"EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

Rekabet Kurumu yetkilileri AA muhabirinin sorusu üzerine, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra gayrimenkul satış ve kiralama bedellerinde görülen yüksek oranlı artışların, gerek bulunduğu şehirde ev arayan gerekse deprem nedeniyle farklı yerlere taşınmak durumunda kalan tüm vatandaşlar bakımından mağduriyet oluşturduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Rekabet Kurumu, tüm teknik altyapısı ve personel kaynağıyla kartelleşmeyi engellemeye yönelik olarak yaptığı incelemeleri gayrimenkul piyasası üzerinde derinleştirmeye önümüzdeki dönemde de devam edecek, piyasa koşulları dışında gerçekleşen fiyat oluşumlarına yol açanların tespiti halinde sorumlular hakkında en ağır yaptırımları uygulayacaktır."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Karamürsel 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsız etmeyelim, bir iki sene daha bekleseydiniz olmaz mı.
    Cevapla
  • mevlana diyarından 1 yıl önce Şikayet Et
    arabamın fiatı 250 bin lira civarında tahmin ediyordum, yakınımın uyarısı ile internetteki fiatının 350 bini aşmış olduğunu gördük, bir anda haa demek ki benim arabamın değeri 370 bin lira imiş diyerek homurdanmaya başladık...maalesef son bir yıldır sürekli bu durumu yaşıyoruz, emlak piyasası ve otomotiv aynı yöntemle sürekli tırmanıyor, acil olarak önlem alınması şart
    Cevapla
  • sinemyıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Emlakçılar 1 kıra kiracıdan alıyor bunu maliyeye yansıtmıyor hepsi cebe bunlarda takip edilsin fatura kesme zorunluğu olsun uymayana büyük ceza gelsin biz vergimizi birşekilde ödüyoruz.
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH YAAA HAKK İNŞALLAH bir yerden başlayın yoksa RABBIM bir yerden daha başlar ise ne zaman durur kendi billir binlerce insan masur eden emlakçı ev sahibi mülk sahibleri olumsuz degilerse er yada geç ALLAH hesap verecekler
    Cevapla
  • Genç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamayı ihlal yapılıp yapılmadığını araştırıldıktan sonra yapılmalıydı şimdi araştırsan ne olacak atı alan Üsküdarı çoktan geçmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle