Akkuyu NGS'de yeni aşama

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1'inci ünitesindeki türbin binası çatısının montajı tamamlandı.

GİRİŞ 10.03.2023 11:04 GÜNCELLEME 10.03.2023 14:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, çatı döşemesi de dahil olmak üzere toplam ağırlığı 1140 ton olan 9 genişletilmiş kirişten oluşan türbin binası çatısında kurulum süreci, 10 Aralık 2022'de başladı.

Her biri 110 ila 200 ton ağırlığında olan kirişler, şantiyede önceden hazırlanan iki kızak üzerinde paralel olarak birleştirilerek monte edildi.

İnşaat ekibi, yapının son kirişlerini monte etmeden önce, hava giderici ve besleme suyu depolama tankı da dahil olmak üzere birkaç parça ağır ve büyük türbin ekipmanının kurulumunu da gerçekleştirdi.

Bir sonraki aşamada çatı kaplamasının montajı yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, türbin binasının çatı kirişlerinin montajının dikkatli bir hazırlık gerektiren karmaşık ve zaman alıcı bir işlem olduğunu belirterek, "Her bir kiriş, on milimetre hassasiyetle monte ediliyor. Akkuyu inşaat ve montaj ekibi, sıkı programa ve zorlu hava koşullarına rağmen bu görevi başarıyla tamamladı. Türbin binasının inşaatının bir sonraki aşamasında türbin jeneratörünün ana bileşenlerinin montajı gerçekleştirilecek." bilgisini paylaştı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Cenabettin Pekmez 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın kemal kılıçdaroğlu nun üstün gayretleriyle yaptırılan şu santral bile, seçimi kazanması için fazlası ile yeter , büyük fark atar chp
    Cevapla
  • Sokak Adami 1 yıl önce Şikayet Et
    altili masa secimi kazanirsa Nukleer guc cope atilir yapilan bunca guzel calismalar sekteye ugratilacak ... Yazik olacak yine gavurlar kazanacak gavurlarin dedigi olacak ....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah allah devletimizi korusun yüceltsin
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi İNŞALLAH YAA HAKK DEVLERIME ALTIN GÜCÜ DÖVIZ GÜCÜ VER YAAA HAKK ey dünya
    Cevapla