Kadın işletmecilere 100 milyar TL kredi
İş Bankası kadın işletmecilere 5 yıl içinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt etti.
Türkiye İş Bankası, yayımladığı ‘Kadının Güçlenmesi Bildirgesi’ ile kadın girişimcilere yönelik programlar, kadınlara kullandırılan mikro krediler, kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olduğu şirketlerin finansmanı yoluyla kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman desteği sağlayacağını taahhüt etti.
Bildirge, kadınların iş hayatında daha aktif rol alması, eşit haklara sahip olması, finansal hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması, pazarlama faaliyetlerinde ayrımcılığın ve örtük önyargıların engellenmesi, değer zincirindeki tüm paydaşlarını gözeten ve pozitif etki yaratan uygulamalar geliştirilmesi gibi konuları içeriyor.
5 YILDA SAĞLANACAK
2020 yılında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan ve 2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer alan İş Bankası, yayımladığı bildirge ile taahhüt ettiği finansman desteğiyle, deprem bölgesini yeniden inşa etme mücadelesi veren kadınların özellikle ekonomik zorlukları aşmalarına, iktisadi yaşamda daha aktif olmalarına katkıda bulunacak.
Banka, depremlerin hemen ardından da ‘Biz beraberiz, yalnız değilsiniz’ diyerek afet bölgesine sunduğu geniş kapsamlı yardım paketi açıklamıştı.
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran yaptığı açıklamada, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı stratejilerin oluşturulmasının önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Deprem felaketlerinin acılarını hep beraber ele ele vererek, dayanışma içinde saracağız. Ülkemiz genelinde kadınlara yönelik 5 yılda sağlamayı taahhüt ettiğimiz 100 milyar TL tutarındaki desteğimizin, deprem bölgesindeki kadınlara katkı sağlayacak ölçüde geniş kapsamlı olduğuna inanıyorum. Bu sayede afetten etkilenen kadınların hayatlarına dokunmuş, bölgede yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmuş olacağız.”
POZİTİF SOSYAL ETKİ YARATACAK
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir dünyada gerçek manada bir sosyal ve ekonomik gelişmeden, sürdürülebilir kalkınmadan bahsedilemeyeceğinin altını çizen Aran, “Kadının toplumdaki yerinin güçlenmesinin ve iş hayatına katılımının sürdürülebilir kalkınmanın gerekliliklerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bankamızın kadın - erkek eşitliği konusundaki anlayışını ortaya koyan Kadının Güçlenmesi Bildirgesi ile finansal katkının ötesinde istihdam ve toplumsal gelişim alanında pozitif sosyal etki yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.
-
Numan 1 yıl önce Şikayet Et(Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapılmış) Klasik LGBT propagandası.Beğen Toplam 2 beğeni