Altın fiyatları iki katına çıkacak! JPMorgan analistleri tarih verdi

Dünyanın en büyük bankalarından olan JPMorgan stratejistleri, altın fiyatlarına yönelik çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Stratejistler, altın fiyatlarının 3 yıl içerisinde ikiye katlayabileceğini öngörüyor.

Altın fiyatları iki katına çıkacak! JPMorgan analistleri tarih verdi
Altın fiyatları iki katına çıkacak! JPMorgan analistleri tarih verdi
GİRİŞ 23.10.2025 17:08 GÜNCELLEME 23.10.2025 17:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

JPMorgan stratejistleri, yatırımcıların altına olan ilgisinin önümüzdeki 3 yıl içinde fiyatları yüzde 110 artırabileceğini öngörüyor. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki ekip, yatırımcıların hisse senetlerine karşı korunmak için altına yöneldiğini belirtti.

Stratejistler, altının son sert düşüşünü perakende yatırımcıların değil, vadeli işlem sözleşmelerinde kâr realizasyonu yapan algoritmik fonların tetiklediğini ifade etti. Buna rağmen, yatırımcıların altın ETF’lerine olan ilgisinin “momentumdan ziyade stratejik çeşitlendirme” amacı taşıdığı vurgulandı.

"ALTIN FİYATLARI İKİ KAT ARTABİLİR"

JPMorgan’a göre, bankacılık dışı yatırımcıların altına ayırdığı pay şu anda toplam varlıklarının yüzde 2,6’sına denk geliyor. Eğer yatırımcılar uzun vadeli tahviller yerine altını riskten korunma aracı olarak kullanmaya devam ederse, bu oranın yüzde 4,6’ya çıkabileceği ve fiyatların buna paralel şekilde yaklaşık 2 kat artabileceği hesaplanıyor.

Stratejistler, hisse senetleri, tahviller ve nakit varlıkların önümüzdeki 3 yılda yıllık 7 trilyon dolar büyümesini beklerken, hisse senedi paylarının da dot-com dönemi zirvesi olan yüzde 54,6’ya ulaşabileceğini öngörüyor.

Goldman Sachs da altın için 2026 sonu fiyat hedefini ons başına 4.900 dolar olarak koruyor ve merkez bankaları ile kurumsal yatırımcı talebinden kaynaklanan yukarı yönlü risklerin sürdüğünü belirtiyor.

KAYNAK: EKONOMİM
Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • yasin 1 ay önce Şikayet Et
    kıyamet yaklaştı Fırat nehrinde çıkacak o zaman da değeri olmayacak.Oraya gidenlerin hepsi ölecek.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Altın gerçek ama spekülatörlerin elinde oyuncak sadece.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Binlerce yıldır değerli firavun mezarından bile altın çıkıyor , hiç değeri düşermi ? Tabiki yükselecek binlerce yıldır değerini koruduğu gibi , dolar faiz borsa hep spekülasyon ama altın gerçek
    Cevapla
  • yusufcuk 1 ay önce Şikayet Et
    altının gerçek değeri onsu 10 bin dolar buda doların aslında ne kadar değersiz olduğunu gösteriyor
    Cevapla
  • Laf olsun 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsi manipülasyon kimseye inanmican kardeşim ben bunu bilirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle