EYT açıklaması! Merak edilen soru yanıt buldu: Hepsinde kaldıracağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçiler ile ilgili düzenleme ve EYT ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 06.03.2023 23:02 GÜNCELLEME 07.03.2023 08:49
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.



Bakan Bilgin, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasal düzenlemede taşerondan sözleşmeliye geçenlerin emeklilik şartını karşılama durumunda zorunlu emekliliğe sevk ediliyordu. Bunu kaldırdınız, 4B’liler için onların da talebi vardı? Rakam var mı?" sorusu üzerine, “Yetiştirebilirsek o mevzuya bunu da ekleyeceğiz. Zorunlu emeklilik şartını hepsinde kaldıracağız. Sayı az, işçiler kadar değil ama sayıya bakarak yapmıyoruz. Niye zorunlu emekli ediyoruz, bunu kaldıracağız. Eşit bir düzenleme için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgin, yarın geçici işçiler ile ilgili düzenlemeyi Meclise sevk edeceklerini söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Sadık Yankı 1 yıl önce Şikayet Et
    SSK dan gün sayım bagkura göre fazla olmasına rağmen son 7 yıl bağkur diye bagkurdan emeklisin deyip 3300 gün daha isteniyor.Bagkurdan başlayıp SSK li olmsaydim şuan emekli idim.Sozde norm birliği var ancak ülkemizde olacak işler Sayın Bakan mevduatla ilgili sorunlar dedi ama bence mevduat üstü sorunlar cozulemedigine göre.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAKAN'IM; BAĞKUR TESCİL MAĞDURLARINA TESCİL İÇİN SÖZ VERDİNİZ!!! Lütfen sözünüzün arkasında durun , ALLAH rızası için daha fazla MAĞDUR etmeyin. SAYGILARIMLA....
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Stajyer ve çıraklık sigortası neden kapsam dışında
    Cevapla
  • Vatandaş Magdur 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj mağdurları olarak çözüm bekliyoruz sayın bakan. Bizi görmezden gelmeyin. Reis duy sesimizi bu sorunu da ancak den çözersin.
    Cevapla
  • Manisalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan, Sayın Hükümet yetkilileri, Avukat, Doktor ve Yurt dışından gelen vatandaşlar gibi bizlerinde STAJ borçlanması ve başlangıç sayılması gerektiğini düşünüyoruz!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle