Rus lojistik devi Fesco’dan Türkiye atağı

Akkuyu NGS’nin lojistik operatörü olan Fesco, Mersin’de ofis açarak Türkiye pazarına girdi.

GİRİŞ 04.03.2023 13:27 GÜNCELLEME 04.03.2023 13:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Fesco, Mersin’de ofis açarak Türkiye pazarına girdi. Fesco, aynı zamanda Nükleer Enerji Santrali Akkuyu NGS’nin lojistik operatörü olarak faaliyet gösteriyor.

Fesco, Türkiye’deki şirketi aracılığıyla enerji, petrokimya ve gaz alanında Türkiye ve Orta Asya ülkelerinde inşaatı devam eden projeler için proje yüklerinin teslimatını organize etmeye odaklanacak.

"YOĞUN TALEP ÜZERİNE YATIRIM KARARI ALDIK"

Fesco Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Severilov, Türkiye’de proje lojistiğine odaklanacaklarını ifade ederek, “Hem Türk hem de Rus şirketlerinden gelen yoğun talep üzerine, Fesco’nun bölgedeki genişlemesini artırmak istedik ve bu yatırım kararını aldık” dedi.

Liman, demiryolları ve entegre işletmeler alanındaki varlıklarıyla Rusya’nın en büyük özel taşımacılık şirketlerinden biri olan Fesco, özellikle Vladivostok Ticari Deniz Limanı, demiryolu işletmecileri Transgarant’a ve Russkaya Troika montaj platformlarının işletmecisi Dalreftrans işletmelerini bünyesinde bulunduruyor.

Grubun sahip olduğu konteyner hacminin toplamda 132 bin TEU olduğu tahmin ediliyor.
Akkuyu NGS ile Fesco arasında imzalanan anlaşmaya göre Fesco taşımacılık grubu, üç yıl boyunca Akkuyu NGS inşaat projesi çerçevesinde deniz yoluyla teslim edilen tüm malların elleçlenmesini sağlayarak tek bir lojistik operatörü olarak hareket edecek.

KAYNAK: EKONOMİM.COM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    AB ve ABD' ye kalsak ne demir çelik fabrikamız ne de şişe ve cam fabrikamız olurdu. Bunlar olmayınca da sanayi ve üretim olmazdı. Bu fabrikaları İnönü'nün çok korktuğu SSCB kurdu. Şimdi her iki şirket dünya çapında birinin Rusya'da bile fabrikası var. Düşmanımızı biliyoruz dostlarımızın da düşman olduğunu yavaş yavaş öğreniyoruz. Bu ülkenin gelişmesine engel olan ülkeler hangileri?
    Cevapla
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Mert düşman, hain kardeşten de, dostdanda evladir...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mert düşman? Ukrayna sınırında tatbikat yapıyoruz Ukrayna'ya saldırmayacağız diyen rusya mı bu mert düşman?
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrasyacıları def etmeden bağımsız ülke olamayız
    Cevapla
  • ayhan kucukoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlilar amerikalilari,ingilizleri fransizlari arkakalarina alip bize kafa tutuyor,yunanistan cephanelik haline geldi, Bizde rusyayi ,cini ve kuzey koreyi arkamiza alip onlara kafa tutatlim,Oyle olmaz boyle olur diyelim,bak o zaman nasilda hizaya geliyorlar,Biz asirlardir iyilik yapitoruz bunlara ,adamlar iyilikten anlamiyorlar,suistimal yapiyorlar iyiliklerimizi,
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarla ne zaman iyi iş yapsak rusların sıcak denizlere inme hayali diyorlar ,ee tamamda abd neden burada onların sıcak denizi yok mu ingilizlerin sıcak denizi yokmu ,fransızların sıcak denizi yok mu , çok başarılı anlaşma olmuş ticaret hacmini genişletmek için faydalı ,Türkiye için bir güzel haber daha tebrikler.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte Ruslarların o hayali için kaç şehit verdik öğren sonra konuş
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Üç kuruş kazanırken on kuruş kaybetmek güzel ticaret olmuyor. Yaptırımı yediğimizde anlarsınız nasıl ticaret olduğunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle