Çin ve BAE ayrıntısına dikkat! ABD'den 6 şirkete İran yaptırımı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran petrolü ve petrokimya ürünlerinin sevkiyatı veya satışını yapan 6 şirkete yaptırım uyguladığını açıkladı. Bu şirketler arasında 2 Çin 2 İran ve 2 BAE'li şirket bulunduğu açıklandı.

Çin ve BAE ayrıntısına dikkat! ABD'den 6 şirkete İran yaptırımı
Çin ve BAE ayrıntısına dikkat! ABD'den 6 şirkete İran yaptırımı
GİRİŞ 03.03.2023 22:15 GÜNCELLEME 03.03.2023 22:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaptırım uygulanan şirketler arasında bir Vietnam merkezli, iki Çin merkezli, iki İran merkezli şirketin yanı sıra bir de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli şirket bulunduğu belirtildi.

Bu şirketlere ait 20 geminin de yaptırım kapsamına alındığı ifade edildi.

Yaptırım uygulanan şirketler ve kullanımı engellenen gemilerle ilişkili olan herkese yaptırım uygulanabileceği belirtilen açıklamada, bu şirketlerin ABD'de bulunan ve ABD'li kişilerin kontrolünde olan tüm mülklerinin, Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisine (OFAC) bildirilmesi gerektiği kaydedildi.

"YAPTIRIMLAR SÜRECEK"

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, yaptığı açıklamada, "ABD, İran'ın enerji ihracatını önemli ölçüde azaltmada kararlı. İran'ın petrol ve petrokimya ticaretini kolaylaştıranlara da yaptırım uygulamaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Blinken, "Bu karar, bizim İran'a yaptırım uygulama çabalarımızı güçlendiriyor. Yaptırımlarımızı aşmaya çalışanlara karşı harekete geçmekten çekinmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı, 10 Şubat'ta İran petrolünün ve petrokimya ürünlerinin üretimi, satışı ve sevkiyatında önemli bir rol oynayan 9 şirketi yaptırım listesine eklediğini açıklamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD: Modern korsan, modern gaspçı...
    Cevapla
  • Gelecek2121 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd ne olmuş her yere racon kesiyor! Benden başka kimse satmasın benden başka kimse zengin olmasın diyor! Yüce Allah cc onların ve onlar gibilerin şeytani planlarını ve işlerini bozssın. İnsanlığa dünyaya ülkelere nelere neler çektiriyorlar ingiltere israil ve ismini sayamadığım ülkelerde dahil tabi...
    Cevapla