SGK'dan EYT başvurusu açıklaması: "Yasal olarak mümkün değil"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT başvurularıyla ilgili, "Yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 01.03.2023 15:26 GÜNCELLEME 01.03.2023 15:45
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmadığını ve yasa resmileşmeden aylık bağlama işleminin mümkün olmadığını belirtti.

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Paniğe gerek yokBakan Bilgin'den EYT açıklaması: Paniğe gerek yok

SGK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"8.9.1999 öncesi ilk defa sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenleme TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir.

Söz konusu kanun henüz Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

3600 prim günü olanlar EYT'li olabilecek mi?3600 prim günü olanlar EYT'li olabilecek mi?

Konuya ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. Tüm süreçler tamamlanıp Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır."

Esnafta EYT ile emekli olsun çağrısıEsnafta EYT ile emekli olsun çağrısı

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?


EYT YASASI ERDOĞAN'A SUNULDU

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası (EYT) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Yasanın bu hafta içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • kara 1 yıl önce Şikayet Et
    9.000 gün prim ödeyen bağkurlu ile 5500 gün prim ödeyen sgk lı aynı emekli maaşı alıyor. Yani işçi patrondan 10 yıl daha az çalışıp aynı maaşı alıyor. Bağkurlular üvey evlat muamelesi görüyor. Bağkurluların sahibi yok mu? Bağkurluların sesi duyulmuyor.
    Cevapla
  • Müzmin eytli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün itibariyle 53 yaş 10200 günle başvurumu yaptım. Sgk görevlileri sen eytli değilsin yaşını doldurmuşsun dediler. Asıl eytli bizler değilmiyiz. 8 yıldır yaş bekliyorum. Bu nasıl mantık anlamadım. Eytli olmak için 43 veya 45 yaşındaki olmak gerekiyor.
    Cevapla
  • Şakir 1 yıl önce Şikayet Et
    2021 yilinda 49 yasinda yaştan dolayi emekli oldum,bende eytli degilim , Memur hakli, Sen ne zaman emekli olacagini bilmiyorsan memur ne yapsin
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogru söylemiş memur bende 2 yil öncesi 5400 günle 50 yasinda emekli oldum ,bende EYTli degilim yastan oldum
    Cevapla
  • Eyt li olmak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazımızdan anlasilan SGK görevlileri size sen eyt li değilsin yaşınızı doldurmussunuz demekle siz zaten eyt harici normaldede emeklilihi hak etmişsiniz demek istemiser
    Cevapla
  • Sefo baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir ay ile kaybediyorum şansımı
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Primi eksik olan ssk lılar borçlandırılsın 5 bin gün üstü için. Eyt çıkacağını bilseydik yatırırdık. Şimdi prim eksik..
    Cevapla
  • Kemal baba 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT çıktı oooohh kıskananlar çatlafın
    Cevapla
  • TC vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem olmuş Eyt kurtulsa ne olur
    Cevapla
  • Susma 1 yıl önce Şikayet Et
    Kema baba diye yazan eyt yemi sattın sende
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle