Esnafta EYT ile emekli olsun çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ek madde ile esnafta EYT ile emekli olabilmeli" dedi.

GİRİŞ 01.03.2023 11:33 GÜNCELLEME 01.03.2023 15:19
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen EYT düzenlemesinde esnaf ve sanatkarların yer almamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili yapılan düzenlemelere esnaf ve sanatkarımız da dahil edilerek esnafımızın emekli olmasının önü açılmalı." dedi.

TESK Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, "Acilen ek bir madde ile esnaf ve sanatkarların emeklilik şartlarının düzenlenmesi için prim gün sayısı eşitlenerek norm birliği sağlanmalı. SSK’lılar 7 bin 200 günde emekli olurken esnafın 9 bin günde emekli olması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu durum esnafımız açısından büyük bir mağduriyet oluşturuyor. Norm birliğinin en büyük özelliği Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-kurlunun eşit haklara sahip olmasıdır. Zaman kaybedilmeden tüm kesimler için bu haklar sağlanmalı” diye konuştu.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 35
  • Bağkur tescilini de 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur tescil mağdurları unutmayın
    Cevapla
  • 7500 gün 1 yıl önce Şikayet Et
    Pirim gün sayısı düşebilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    7200 istiyoruz
    Cevapla
  • arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş herkese laf yetiştiriyon da işçi olarak hangini ödüyon ni söylesene stopaj vergiisi gelir vergisi kdv peşin vergi oda aidatı muhasebe ücreti yazarkasa ücreti dükkan kirası senin gibi dar düşünceli işçilerin maaşı ve ssk pirimi vs vs karnı dar olmayın birader
    Cevapla
  • Esnaf 1 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf vatandaş deyilmi adaletli olması gerekir
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    ESNAF vatandaş olarak görünmüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle