Rusya'da TL adımı: Bugün başladı

Moskova Borsası, artan müşteri talebi ile Türk lirası ve Hong Kong doları cinsinden vadeli işlem kontratlarının işleme açılacağını duyurdu.

Rusya'da TL adımı: Bugün başladı
Rusya'da TL adımı: Bugün başladı
GİRİŞ 01.03.2023 11:11 GÜNCELLEME 01.03.2023 12:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Moskova Borsası (MOEX), bugün itibarıyla Türk lirası ve Hong Kong doları cinsinden vadeli işlem kontratlarının işleme açılacağını duyurdu. Türk lirası-Rus rublesi ve Hong Kong doları-Rus rublesi cinsinden vadeli işlemlere başlayacağı kaydedilen açıklamada, borsa müşterilerinin söz konusu döviz cinslerinde Haziran, Eylül ve Aralık 2023 ile Mart 2024 tarihlerinde yapılacak sözleşmelere erişebileceği bilgisine yer verildi.

MOEX Yönetim Kurulu Başkanı Yuriy Denisov, Aralık 2022'de yaptığı açıklamada, Moskova Borsası'nda Türk lirasına yönelik talebin 2022'de bir önceki yıla göre 17 kat arttığını bildirmişti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Atalim dolari
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    birbirimize ihtiyacımız olacaktır herzaman çünkü biz komşuyuz
    Cevapla
  • basar 1 yıl önce Şikayet Et
    deprem acısı o kadar acı veriyor ki bunu bu mutluluklar bastıramıyor. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN
    Cevapla