Polonya, Rusya'dan petrol ithalatını durduracak

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya'nın Rusya'dan ham petrol ithalatını şubat veya mart ayında durduracağını açıkladı.

Polonya, Rusya'dan petrol ithalatını durduracak
Polonya, Rusya'dan petrol ithalatını durduracak
GİRİŞ 28.02.2023 21:11 GÜNCELLEME 28.02.2023 21:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Polonya'nın PAP haber ajansına göre, Varşova yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle ithalata son vermeyi öncelik haline getirdi.

Hükümet toplantısının ardından PAP'a konuşan Morawiecki, 2016'dan bu yana Rusya'dan petrol ithalatının azaltıldığını ve yılbaşında yüzde 10'a düşürüldüğünü belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle "Rusya'nın karbon yakıtlarına yönelik topyekun ambargonun ana başlatıcısının Polonya olduğunu" dile getiren Morawiecki, "Rusya'dan petrol ithalatımız şubat veya martta sıfıra inecek." ifadesini kullandı.

Polonya'nın en büyük petrol ve gaz şirketi PKN Orlen, 25 Şubat'ta Rusya'nın Druzhba boru hattından Polonya'ya petrol sevkiyatını askıya aldığını duyurmuştu.

PKN Orlen'e göre, Rus enerji şirketi Rosneft ile olan sözleşmenin sona erdiği şubatın başından bu yana Rus petrolü ithalatı, ülke ihtiyacının yalnızca yüzde 10'u düzeyinde bulunuyor.

PKN Orlen'in petrol ithalatının yüzde 90'ı Rusya dışındaki kaynaklardan karşılanıyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonra pişman olmayasınız
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Durdurun kafiler abd bim oyununa öyle bir düştünüzki ABD ekonomi olarak bitmişti Ukranya savaşını çıkarttı dizide Rusya’ya ambargo ya zorladı sizde mal gibi Tonga’ya düştünüz ABD ekonomisini düzeltecek siz batacaksınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    alın abd den pahali pahali aklınız başınıza gelsin
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Polonya neredeyse rusya ile savaşıyor sayılır, nasıl oluyor da petrol alıyor. Bu savaş neyin savaşı
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kesinlikle petrol ve gaz vermemeli
    Cevapla