Hatay'da yan sanayi yok oldu

Depremlerin ardından Hatay'da yan sanayi adeta yok oldu. 2 bin küçük sanayi işletmesinin 1700'ü yıkılmış durumda. Sanayiciler, barınma ihtiyacı nedeniyle çalışacak personel bulunamayacağını da belirtiyor.

Hatay'da yan sanayi yok oldu
Hatay'da yan sanayi yok oldu
GİRİŞ 21.02.2023 13:59 GÜNCELLEME 21.02.2023 14:59

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da ekonomik bilanço da ağır.

Kent birçok medeniyete ev sahipliği yaparken, tarih ve gastronomi merkezi konumunda.

Demir-çelik, mobilya, ayakkabı, tarım ve turizm kentte öne çıkan sektörler.

Depremde dağ yamacına kurulu iki organize sanayi bölgesi çok yüksek zarar almazken, yan sanayi adeta yok oldu.

"1700 İŞLETME YIKILDI"

NTV'ye konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, yan sanayi olarak tabir edilen 2 bin işletmenin neredeyse 1700'ünün yıkılmış durumda olduğunu söyledi.

"İNSAN KAYNAĞINDA CİDDİ SIKINTI VAR"

Barınma ihtiyacı nedeniyle pek çok vatandaş kenti terk ediyor. Çalışacak personel bulunamayacağını belirten Çinçin şunları kaydetti:

"İnsan kaynağında ciddi bir sıkıntı var. Haklı olarak mavi ve beyaz yakalılar şehri terk etmiş durumda. Özellikle çocuklu aileler eğitim için çevre illere akın etmiş durumda. Bizim bu mavi ve beyaz mavi yakalılara güvenli ortamlar yaratma mecburiyetimiz var. Bunu ne kadar başarabilirsaek üretime dönmek mümkün."

Kentteki sanayiciler, şehirde yaşamın normale dönmesi için yan sanayinin canlandırılmasının şart olduğunu belirtiyor. Aksi halde ana sanayinin de çalışamayacağını belirtiyor.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.