Baykar, dünyanın en büyük savunma fuarına katılıyor

Onlarca milyar dolarlık anlaşmaların imzalandığı dünyanın en büyük savunma fuarı IDEX (Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı) 20-24 Şubat 2023 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de düzenlenecek.

Baykar, dünyanın en büyük savunma fuarına katılıyor
Baykar, dünyanın en büyük savunma fuarına katılıyor
GİRİŞ 20.02.2023 11:21 GÜNCELLEME 20.02.2023 14:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan fuara yaklaşık 80 ülkeden firmanın katılması bekleniyor. İki yılda bir düzenlenen ve dünyanın önemli savunma fuarlarından biri olan IDEX’e geçen yıl Türkiye’den Otokar, ElektroLand Defence, Base, Garanti Giyim, Makel Mekanik, Osan Savunma, Repkon, T-Kalıp ve Transvaro şirketleri katılmıştı. Bu yıl ise yeni şirket olarak Türkiye’den Baykar, BMC de katılacak.

Sosyal medyada karşılaştığım bir görüntüde Baykar’ın standını kurduğunu gösteriyor. Baykar’ın öğrendiğime göre ilk kez katılacağı fuara Kızıl Elma ve Akıncı hava araçlarını sergilemesi bekleniyor. En dikkat çeken ise Baykar’ın standının fuar Rusya pavilyonunun hemen yanına kurulması. Zira Ukrayna işgalinden bu yana Kiev’e destek veren ve adına şarkılar bestelenen Bayraktar SİHA’ları konusunda Rusya oldukça kızgın Zira yakın dönemde Kiev’e yakın bir bölgede İHA ve SİHA üretimi yapılacak.

Rus Yönetimi, Baykar’ın Ukrayna’da kuracağı tesisin meşru hedef olduğunu daha önce açıklamıştı. Baykar’ın Abu Dhabi’deki fuar yöneticileri tarafından Rusya ile yan yana verilmesi bu açıdan anlamlı görünüyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • ibrahimm sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hedef KIZILELMA ya Varıncaya dek durmak yok yola devam zincirler kırılsın sandıklar patlasın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C bereketiyle bereketlendirsin inşallah. Amin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah onları korusun yüceltsin
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu açık etsin. Dik durun eğilmeyin, Allahın yardımıyla ülkemize yapmış olduğunuz yardımların karşılığını kat kat alırsınız inşeAllah... Allah düşmalarımızdan aferin bekleyere, iktidar olunca dokunma hayeliyle yaşayanlara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Amanoslu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin başı dik sizinle, Allah sizinde başınızı eğmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle