Karadeniz'de petrol aranıyor: İzin 3 yıl uzatıldı

MAPEG, TPAO'nun Karadeniz'de 65 paftada hidrokarbon arama ruhsatının 3 yıl süreyle uzatılmasına karar verdi.

Karadeniz'de petrol aranıyor: İzin 3 yıl uzatıldı
Karadeniz'de petrol aranıyor: İzin 3 yıl uzatıldı
GİRİŞ 20.02.2023 09:40 GÜNCELLEME 20.02.2023 11:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri AO'nun (TPAO) Karadeniz'de 65 paftada hidrokarbon arama ruhsatının 3 yıl süreyle uzatılmasına karar verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanlara göre, TPAO'nun Karadeniz'de deniz yetki alanları içinde münhasır ekonomik bölge/kıta sahanlığı sınırları dahilinde toplam 11.3 milyon hektarı kapsayan 65 paftada petrol arama ruhsatlarının uzatılmasına yönelik başvurusunu inceleyen MAPEG, bu alanlarda hidrokarbon potansiyelinin belirlenerek, ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla arama izinlerinin 23 Ekim 2025 tarihine kadar 3 yıl süreyle uzatılmasına karar verdi.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir erol 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaalah
    Cevapla
  • Ahmet paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Süre uzatmaya aslında gerek yok. Yerleride belli noktalarıda. Bence bulmak istemeyenler var. https://youtu.be/kDxDLQ7-VwQ
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ömer Günaydin derki...CHP kafasi diyorki onca delik acildi zeminler delik desik depremi bunlar tetikliyor...böyle kafada insanlarda var aramizda..Allah tan bu zihniyet bulaşici değil...
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam zamanı Türkiye ye para lazım İnşallah bulacağız
    Cevapla