Temassız ödemelerde şifre işlemi ilk kullanımda gerekecek

Temassız kartların güvenli kullanımı amacıyla BDDK kararıyla ilk ödemede şifre kullanılması mecburiyeti getirildi. Müşteriler, kart şifresiyle gerçekleştirdikleri ilk ödemeden sonra alışverişlerine temassız olarak devam edebilecek.

Temassız ödemelerde şifre işlemi ilk kullanımda gerekecek
Temassız ödemelerde şifre işlemi ilk kullanımda gerekecek
GİRİŞ 15.02.2023 15:13 GÜNCELLEME 15.02.2023 15:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde Şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ödemeleri güvence altına almak amacıyla Kredi Kartı ile Temassız Ödeme için yeni karar alındı.

Buna göre, müşteriler ilk alışverişlerinde kart şifresini girecek. Şifreli işlemden sonra kartlı ödemelerde temassız alışverişler yapılmaya devam edecek.

BANKALAR SMS İLE BİLGİ VERDİ

Konuyla ilgili bankalar kart kullanıcılarını SMS ile bilgilendirdi. SMS’te öncelikli işlemin kart şifresiyle yapılacağı, sonrasında güvenli alışveriş için temassız ödemelerin devam edeceği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 4
  • Ali Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada 30 € a kadar temassız işlemlerde şifre gerekmiyor 30 € gecerse şifre gerekiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Temassiz sisteminin acigi cok. Bankalar her temassizi sifreli yapmali ve her islem de SMS ile aninda kullanici bilgilendirilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    süper uygulama aslında internet alıs verisindeki gibi kullanıcı kapatıp acabilir daha güvenli olurdu kapatma uygulaması olmalı temessız alıs verisin de
    Cevapla
  • Sasaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Temassız hem iyi hem kötü kaybolduğunda büyük sıkıtı veriyor bence hep şifreli kullanılmalı
    Cevapla