Vurgun amaçlı fiyat artışlarının engellenmesine yönelik denetimler sıkılaştırılacak

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında, spekülatif fiyat artışlarının engellenmesine yönelik çalışmalarının arttırılmasına karar verildi. Ayrıca enerji ve tarımda fiyatların düşeceği bekleniyor.

Vurgun amaçlı fiyat artışlarının engellenmesine yönelik denetimler sıkılaştırılacak
Vurgun amaçlı fiyat artışlarının engellenmesine yönelik denetimler sıkılaştırılacak
GİRİŞ 01.02.2023 00:19 GÜNCELLEME 01.02.2023 00:23
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili kurumların temsilcileri katılım sağladı.

GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİNDEKİ YURT İÇİ VE YURT DIŞI ARZ VE FİYATLAR İNCELENDİ

Toplantıda, Komitenin aldığı önceki kararlardaki gelinen aşama ve yapılan çalışmalar değerlendirildi. Çiğ süt ve kırmızı et piyasası başta olmak üzere gıda arz güvenliği odağında gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeler analiz edildi.

ENERJİ VE TARIM EMTİALARINDA FİYAT DÜŞÜŞLERİ BEKLENİYOR

Küresel düzeyde enerji ve tarımsal emtia fiyatlarındaki aşağı yönlü eğilimin, başta tarım ürünleri ve gıda olmak üzere diğer fiyatlama davranışlarına da olumlu yönde tesir etmesinin beklendiği, temel gıda maddelerinde arz güvenliği konusunda herhangi bir sorun olmadığı ve gerekli tedbirlerin alındığı vurgusunun yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diğer taraftan, bazı tarım ve gıda ürünlerinde maliyetlerdeki gelişmelerden bağımsız olarak haksız ve spekülatif fiyat artışı yaşandığına dikkat çekilmiş ve bu yöndeki artışların engellenmesini teminen gerekli çalışmaların ilgili kurumlar nezdinde artırılarak devam edilmesine karar verilmiştir.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ YEM VE GÜBRE SEKTÖRÜNDE DAHA AKTİF ROL ALACAK

Ayrıca, Tarım Kredi Kooperatiflerinin yem ve gübre sektöründe piyasada daha aktif rol almasına yönelik adımlar atılacaktır. İlerleyen dönemde de gıda arz güvenliğinin sürdürülebilir olmasını teminen fiyat istikrarını gözeterek ilgili kurumlarla güçlü bir iş birliğinin tesisine devam edilecektir."

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    pazarda enucuz ve en güzelini almak için nasıl vatandaş geziyorsa bir yerde bütün marketlerinfiyatlarınıen hesaplı vekalitelisini görüp araştırabileceğimiz güncel sitevmecburi olsun marketleri birbirleriyle ucuzluk için yarıştırın fırsatçılık bitsin
    Cevapla
  • Zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte 6 masa gibi. Beyler KARAR vermiş. 6 masa adayını açıklayınca bunlar da zam yapanlara Cezacık kesecekmiş.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Fazla geriye gitmeyin.Marketlerde bir ay önceki fiyatlala şimdiki fiyatları araştırın karşılaştırın. Fiyatları dondurmuşlar güya. Sabaha kadar dondurucudan fırlayıp çıkıyor. Denetim denetim denetim.
    Cevapla
  • Lütfü 1 yıl önce Şikayet Et
    Şikayet olmadan ve sosyal medyada gündem olmadan denetim yapılmıyor.. Tek işleri piyasayı denetlemek olan personel ne iş yapıyor? Bunlara maaş veriliyor.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bırakın denetim yapmayı kompile kapatın bunlar modern hırsız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle