Google 12 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

ABD'li teknoloji şirketlerinden Google'ın ana kuruluşu Alphabet, 12 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Google 12 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor
Google 12 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 20.01.2023 13:52 GÜNCELLEME 20.01.2023 16:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alphabet, binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Alphabet CEO’su Sundar Pichai, şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda, şirketi geleceğe hazırlamak için zor bir karar aldıklarını belirtti. Pichai, "İş gücümüzü yaklaşık 12 bin kişi azaltmaya karar verdik." ifadesini kullandı.

ABD'de işten çıkarılan çalışanların halihazırda bilgilendirildiğini belirten Pichai, diğer ülkelerde işten çıkarılması planlanan çalışanların ise süreçlerinin yerel yasalar ve uygulamalar nedeniyle daha uzun süreceğini aktardı.

Pichai, bu karardan duyduğu üzüntüyü paylaşarak, "Bu değişikliklerin Google çalışanlarının yaşamlarını etkileyeceği gerçeği üzerimde çok büyük bir ağırlık oluşturuyor ve bizi buraya getiren kararların tüm sorumluluğunu alıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Son 2 yılda dramatik bir büyüme dönemi yaşadıklarını kaydeden Pichai, ancak bugün karşı karşıya oldukları ekonomik gerçekliğin farklı olduğunu ifade etti.

Teknoloji sektöründe işten çıkarma dalgası büyüyor

Yükselen enflasyon ve olası resesyon teknoloji sektöründe endişelere neden olurken, özellikle ABD'de birçok teknoloji şirketi geçen yıl binlerce kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımlara ara verme kararı almaya başlamıştı.

Bu şirketler arasında Meta ve Amazon gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarının bulunması da dikkati çekmişti.

Son olarak ABD'li teknoloji devlerinden Microsoft, 10 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu.
Teknoloji sektöründeki işten çıkarmaları takip eden Layoffs.fyi sitesinin verilerine göre ise teknoloji şirketleri 2022'nin başından bu yana 190 binden fazla çalışanının işine son verdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Samsunlu55 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekononinin sizinle ne alakasi var? Herkes internetini eskisiden fazla kullaniyor lakin siz kani bozuklarsiniz. 12.000 sayesinde sisteminizi kurdunuz herseyi otomasyona alsirdiniz simdide ekonomi diye bir yalan uydurdunuz. Size kim inanir? Neticede inandiracak aptal cok. ABD nin cöküsü yakindir inssllah Rabbim ömür verdigi süre bunu hep birlikte görecez.
    Cevapla
  • Kübra 1 yıl önce Şikayet Et
    merak etme o 12bin birleşip yeni google kurarlar :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi döneminde yoğun iş yükünü kaldırmak için binlerce insana umut olup iş verdiler, insanlar bunların kurumsallığına inanıp yeni bir hayat kurdular, pandemi yalanı patlayınca işler normale döndü şimdi alıp işini gördükleri insanları kapı dışarı etmeye başladılar.
    Cevapla