AK Parti'li Akbaşoğlu: EYT'yi yasalaştıracağız

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "EYT'yi yasalaştıracağız. 5 adımdan 4 tanesini gerçekleştirdik. EYT'yi şubat ayı içinde yasalaştırıp, mart ayı içinde de maaşlarını almalarını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

GİRİŞ 20.01.2023 13:57 GÜNCELLEME 20.01.2023 14:48
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi içeren kanun teklifini gelecek hafta Meclis Başkanlığına sunacaklarını belirtti.

MART AYINDA MAAŞLAR ALINACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT ile ilgili teknik çalışmaların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bittiğini söyledi.

Akbaşoğlu, "Önümüzdeki hafta kanun teklifini Başkanlığımıza sunacağız. Şubat ayı içerisinde bunu Meclisin takdiriyle yasalaştırıp bütün EYT'li kardeşlerimizin mart ayında emeklilik maaşlarını almalarını hep beraber sağlayacağız." diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİSİNDE DEVRİM

Milli savunma sanayisinde devrim yaptıklarını belirten Akbaşoğlu, bugün 4 milyar doları aşan bir ihracata erişildiğini; gelecek yıl 10 milyar doları aşacak büyük bir hamle yapacaklarını söyledi.

BAKAN BİLGİN: TOP BİZDEN ÇIKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise çarşamba günü yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin Meclis'e ne zaman geleceğiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Meclis'in iradesinde. Bizden top çıktı. Bizim gruptaki arkadaşlarımız, milletvekillerimiz konuyu tartışıyorlar, inceliyorlar. Onlar değerlendirip komisyona gönderecekler. Mart ayında artık neticelenir diye düşünüyorum."

DÜZENLEME KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Bu tarihten önce SGK'ya prim ödemesi olanlar düzenlemeden faydalanacak.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 229
  • Dilara Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Eytliler en az zamı almış olur mu böyle
    Cevapla
  • Şirket ortağı eyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur tescil mağdurları unutmayın
    Cevapla
  • Tecattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilikte yas 50 prim 7000 olsun reis.sandıkları patlayalım ALLAH'IN izniyle.paylaşalım çoğalsın.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt liĺer ve çevresi için sonuca yaklaşılıyor..Merak etmeyin kimsenin yürürlükteki 5510 sayılı kanuna göre kazandığı haklar yok sayılmayacak. Martta belki de Şubatta bu hükümetimizin herkesin maaşını ödeyecek kararlılığı var.
    Cevapla
  • samsunlu 1 yıl önce Şikayet Et
    4b tarım ve esnaf bağkur lularda 5400 gün primle emekli olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle