Dünya Baykar'ın reklamını yaptı... Haluk Bayraktar: Para verip yazdıramazsın

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Baykar'la ilgili çirkin iddialara dünya basınına manşet olmuş haberleri paylaşarak "Bunlar rekabet ortamının yok olmasıyla mı oluyor. Bunlar dünya piyasası. Para verip yaptıramazsın bu haberleri" dedi.

GİRİŞ 17.01.2023 17:49 GÜNCELLEME 17.01.2023 17:54
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar'ın yaptığı hiçbir işte tek kuruş kredi kullanmadığını, AR-GE desteği veya nakit hibe almadığını belirterek, "(Şirket olarak) Destekleri hiç almadık, uzak durduk. Her zaman kendi yağımızda kavrulmayı seçtik." dedi.

Habertürk TV'de "Kübra Par'la Açık ve Net" programına katılan Bayraktar, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Milli teknolojiyle geliştirilen en yeni insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'yı ilk kez 30 Ağustos'ta TEKNOFEST Karadeniz'de halkla buluşturduklarını hatırlatan Bayraktar, 14 Aralık'ta ilk uçuşun gerçekleştirildiğini, bunun çok kritik kilometre taşı olduğunu söyledi.

Kızılelma'nın tamamen öz sermaye ile Baykar'ın yüzde 100 imkanlarıyla geliştirildiğini dile getiren Bayraktar, "Bize kimsenin Kızılelma'yı üret, geliştir gibi bir talebi olmadı. Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olmamızdan dolayı ülkemizin geleceği açısından bunun ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için kendi imkanlarımızla adım attık." diye konuştu.

Haluk Bayraktar canlı yayında Ali Babacan'ın iddialarına tek tek yanıt verdi! Haluk Bayraktar canlı yayında Ali Babacan'ın iddialarına tek tek yanıt verdi!

Neden hedefte? Bayraktar tezgahlarını bozdu!Neden hedefte? Bayraktar tezgahlarını bozdu!

Bayraktar, Kızılelma'nın havacılık noktasında Türkiye'yi bölgesel ve küresel anlamda süper güç seviyesine çıkaracak teknoloji olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu projede yaş ortalaması 27 olan, 3 bin 500 kişi çalışıyor. Kızılelma çok uzun soluklu bir proje. Biz şu an ses altı hızında uçan ilk varyantı üzerinde çalışıyoruz. Ses üstü hızlara çıkan, çift motorlarda olan, hava-hava, hava-yer mühimmatlarının, Aselsan'ın geliştirdiği radar teknolojilerinin, elektro optik gibi teknolojilerin entegre edildiği Kızılelma 20-30 yıl boyunca hayatımızda olacak. Mini sınıf, taktik, taarruzi sınıfı İHA'lar ve en son Kızılelma. Bizim Baykar olarak Kızılelma'dan sonra hedefimiz uzay teknolojisi alanlarında yatırımlar yapmak. Bugün ülkemizde tüm vatandaşlarımızı korumak için onlarca İHA var. Tüm bu ekosistemi, hava araçlarının altyapısını desteklemek için uzayda da bir hakimiyet oluşturmamız gerekiyor."

İşte canlı yayında paylaşılan manşetlerin bazıları;

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Çamur atanlar; açıkça ab+d ve diğer Türkiye düşmanlarının sözcüsüdürler
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Türkiye yi kıskanıyor Dünya Türkiye ye muhtaçtır Türkiye olmadan olmaz ,Receb Tayıb Erdoğan ın sayesinde
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan neden duşmanca davranır anlamak zor , aslında zor değil arkasında kimler var iyice araştırmak lazım
    Cevapla
  • lafin bittigi yer 1 yıl önce Şikayet Et
    Olay su bir yanda gercegin farkinda olanlar bir yanda hainler bir yandada kalbi muhurlenmisler var 2023 secimini kalbi muhurlenmisler belirleyecek Allah dogrudan sasirtmasin ve yanlista israr ettirtmesin ....
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım böyle vatanperver ve müslüman milliyetçi ailelerin sayısını, maddi imkanlarını çoğaltsın. ülkemde Türk düşmanı nice aileler lüks içinde yaşıyor ve kanımızı emiyor. Bir Türk ortaya çıkanca hemen saldırıp yok etmek istiyorlar. Devletimiz bu güne kadar maddi olarak olmasada manevi olarak arkalarında durdu. hükümet es kaza değişir ise bu aileye yapılacak düşmanlık büyük olacaktır. Türk milletinin ve aziz Türk ordusunun imtihanıda işte o zaman olacaktır. ordumuza büyük hizmetleri olan bu aileye ordumuz sahip çıktığı sürece itler havlasın dursun.
    Cevapla
  • Cemal ertal 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle