Türkiye'nin üçüncü FSRU gemisi Akdeniz'de

Türkiye'nin 3'üncü Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi olarak kullanılacak ve Saros FSRU Terminali'nde hizmet verecek gemi Akdeniz'e girdi.

GİRİŞ 17.01.2023 16:31 GÜNCELLEME 17.01.2023 16:48
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye deniz yoluyla getirilecek sıvılaştırılmış doğal gazın iletim sistemine gazlaştırılarak verilmesini sağlayacak ve BOTAŞ'ın Saros FSRU Terminali'nde hizmet verecek gemi Akdeniz'e girdi.

Süveyş Kanalı'ndan dün geçen geminin bugün Akdeniz'de Mısır açıklarında yolculuğuna devam ederek son olarak Saros'a ulaşması bekleniyor.

Toplam 180 bin metreküp LNG depolama kapasitesine sahip geminin günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesi bulunuyor. Vasant gemisinin uzunluğu 294 metre, genişliği 48 metre ve yüksekliği 63 metre seviyesinde bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ FSRU GEMİSİ

Doğal gaz ticaret merkezi olma hedefiyle altyapı çalışmalarına hız veren Türkiye, 3'üncü FSRU terminalini Saros Körfezi'nde devreye almak için gün sayıyor.

Saros'un devreye alınmasıyla Türkiye'nin günlük gazlaştırma kapasitesinin 150 milyon metreküp seviyesini geçeceği hesaplanıyor.

DİĞER FSRU PROJELERİ

Türkiye'de ilk FSRU olma özelliğini taşıyan ve İzmir'de Etki Liman İşletmeleri tarafından işletilen terminalin açılışı Mart 2017'de yapıldı. Tesisin şebekeye günlük 28 milyon metreküp gaz verme kapasitesi bulunuyor.

Hatay Dörtyol'daki FSRU terminali ise 2018'den bu yana hizmet veriyor. Terminalde kullanılan ve Türk Denizcilik Sicili'ne kayıtlı ilk FSRU olan Ertuğrul Gazi, 170 bin metreküp LNG depolama ve günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesi ile çalışıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük doğalgaz üreticisi Rusya'dır . Bu piyasada Rusya'ya yaptırım uygulanıp , piyasa belirleyiciliğinden uzaklaşacağı düşünülemez . Doğu Akdeniz , Karadeniz ve başka nerede zengin doğalgaz keşfedersek edelim , Kendi başımıza Enerji Merkeziyiz deyip düzen kuramayız . Hepsinin doğalgazı Türkiye'de birleşecek , Doğu Akdeniz , Türkmen , İran , Irak , Rus ve diğerleri ile birlikte , Doğalgaz Hub 'ı olacağız . Temiz bir enerjidir , Atmosfere kirlilik bırakmaz , isteğimiz kadar elektrik üretebilir , enerji fazlamızı , Avrupa ve diğer piyasalara satabiliriz . Depolama avantajı da vardır , Artık elektrik enerjisini depolamaya yönelik teknolojiler çağ atlamaya başlamıştır .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey maşallah allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah size güzel başkanım
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    hükümet seçime kaç gün kalmış, son sürat hizmete devam ediyor. yapılanları konuşmak ile dahi anlatmak mümkün değil. inanın aklım karışıyor. yapılan onca hizmet güya ekonomik kriz var denen zamanda dahi hız kesmeden devam ediyor. maşaallah
    Cevapla
  • Fesli Deli Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, bu iktidar, 20 yıldan bu yana, yaptığı hizmetleri anlatmaktan, güzel bir belgesel tadında yapılanları anlatmaktan acizmi dır? Eğer bu hükümetin yaptığı işlerin çeyreğini bugünkü muhalefet yapmış olsaydı, memleketi ayağa kaldırır, her akşam her beldede brifingler eşliğinde davullar çaldırıp konserler verdirirdi.
    Cevapla
  • TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Maşallah Maşallah
    Cevapla
  • Kurtalan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan lng terminal sayısını amerika ile artırıyor. Avrupaya gaz verecek. Bizim hızlı davranıp onlardan önce lng terminal limanlarını artirmamiz lazim. Ameriganin yumuşak karnı lng. Kim çok alırsa onunla iyi ilişkiler kuruyor. Bizim rus yaptırımlarına katilmamamiza bile bu yüzden bir şey demedi. Amerikadan lng alıp avrupaya nakletsek amerika f35 i Turkiyede üretelim bile der.
    Cevapla
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanın söylediğin gibi bir altyapısı olsa idi Bulgaristan onlarla yapardı anlaşmayı kaldı ki çok fazla vaadde bulunmalarına karşın zayıf altyapılarından ötürü onların yerine Türkiye ile anlaştılar tıpkı K. Makedonya, Macaristan ve Romanyanın da bizimle anlaşmak istemesi gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle