Karadeniz'deki 710 milyar metreküplük gazı toplayıp dağıtacak! Çepni denize indirildi

Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen doğal gazı ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk gaz toplama ve dağıtım haznesi "Çepni"nin, 23 saatlik bir operasyonla 2 bin 200 metre derinlikte deniz tabanına yerleştirildiği öğrenildi.

GİRİŞ 13.01.2023 21:32 GÜNCELLEME 14.01.2023 15:09
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada, toplam 710 milyar metreküplük gaz keşfine ulaşılan sahada doğal gazın karaya çıkarılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Gemiyle limana getirilen 280 tonluk gaz toplama ve dağıtım haznesi "Çepni"nin, karadaki hazırlıkların ardından 170 kilometre açıktaki Sakarya Gaz Sahası'na götürüldüğü ifade edildi.

Yaklaşık 5,5 metre yüksekliğinde, 8,5 metre genişliğinde ve 18,2 metre uzunluğundaki dev ekipmanın, su altı robotların yardımıyla yaklaşık 23 saatte deniz tabanına yerleştirildiği bildirildi.

"DENİZ TABANINA BAŞARIYLA YERLEŞTİRİLDİ"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ekiplerinin çalışmaları hem denizde hem da karada büyük bir fedakarlıkla devam ediyor. 10 bine yakın kişinin ter döktüğü Sakarya Gaz Sahası Projesi'nde sona doğru yaklaşılıyor. Gazın ulusal sisteme bağlanacağı mart ayına sayılı günler kala hem karada hem de denizde yapılan çalışmalarla enerji üssü büyük bir hızla yükseliyor. Kasım ayının sonunda deniz altındaki en büyük ekipman olan ve TPAO tarafından 'Peçenek' ismi verilen gaz toplama ve dağıtım haznesi denize indirilmişti. Yaklaşık 2 ay sonra ise 'Çepni' ismi verilen aynı büyüklükteki ikinci gaz toplama ve dağıtım haznesi de deniz tabanına başarıyla yerleştirildi."

BAKAN DÖNMEZ'DEN TEBRİK MESAJI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabı Twitter'dan  Türkiye Petrollerini tebrik etti. Bakan Dönmez paylaşımında, "Cerrah hassasiyeti, mühendis kabiliyeti…Karadeniz’in derinliklerinde destan yazmaya devam ediyoruz… Tebrikler arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

 

Karadeniz'deki 1 trilyon dolarlık doğalgaz keşfinin yarısı yabancı şirkete mi gidecek?Karadeniz'deki 1 trilyon dolarlık doğalgaz keşfinin yarısı yabancı şirkete mi gidecek?

Karadeniz gazında sona doğruKaradeniz gazında sona doğru

Bakan Dönmez'den heyecanlandıran paylaşım: Enerji bağımsızlığımızın ateşiBakan Dönmez'den heyecanlandıran paylaşım: Enerji bağımsızlığımızın ateşi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Dombra 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykel istiyorummmmmmmm heykel yok muuu HEYKELLLL Banane banane heykel istiyorum....
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Barekallah. Hangi bir vatanın düşmanı olmayan muhalefet bu yapılanları hayal edebilirdi. Ama muhalefet yokki. Düşman var sadece. Allah vatan düşmanlarının ve yalyakçılarının hepsini dualarımızdaki gibi yapsın inşallah amin amin amin.
    Cevapla
  • İzmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masaaaaa sesssss ver ordamısınız yoksa gazınızmı bitti ses ver altılı masaaaa
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Cengizhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevindirici elbette vatana millete hayırlı olsun!Fakat karadeniz yöresinin 1000 yıllık sahipleri Çepni ve Peceneklere de atıfta bulunan Onurlandıran Devletime tekrar teşekkür ederim tüm boylar adına...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle