EYT ne zaman Meclis gündemine gelecek? TBMM Başkan Vekili tarih verdi

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa tekliflerinin Meclis gündemine geleceği tarihlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

EYT ne zaman Meclis gündemine gelecek? TBMM Başkan Vekili tarih verdi
EYT ne zaman Meclis gündemine gelecek? TBMM Başkan Vekili tarih verdi
GİRİŞ 13.01.2023 20:03 GÜNCELLEME 13.01.2023 20:11
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

EYT'liler, emeklilik haklarının ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden yasalaşacağın dört gözle bekliyor. TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa tekliflerinin Meclis gündemine geleceği tarihlerle ilgili bilgi verdi.

Memur ve emekliye yüzde 30 zam yasalaştı! Kim ne zaman alacak? İşte yeni maaşlar...Memur ve emekliye yüzde 30 zam yasalaştı! Kim ne zaman alacak? İşte yeni maaşlar...

EYT'DE SON DURUM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT için yaş sınırı olmadan prim gününü ve yılını dolduran 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişlilere hak tanınacağı açıklamasının ardından yasa tasarısının TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Ayrıca yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren, sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği yasa teklifinin de Meclis'e geleceği tarih merakla bekleniyor. 

16 OCAK'I İŞARET ETTİ

EYT ve sözleşmelilerle ilgili yasa teklifleri, gelecek 2 haftalık süreçte Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra Meclis'e sunulacak. TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sözleşmelilerin kadroya geçişini sağlayacak yasa teklifinin ise gelecek hafta Meclis gündeminde olacağını söyledi. Bilgiç, 16 Ocak Pazartesi günü yasa teklifinin TBMM'ye gelmesini, aynı gün komisyonda görüşülmesini ve aynı hafta içinde yasalaşmasını beklediklerini açıkladı.

SONRAKİ HAFTANIN GÜNDEMİ EYT

EYT'lilerle ilgili yasa teklifinin ise sonraki hafta Meclis gündemine gelmesini beklediklerini dile getiren Bilgiç, "EYT ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'mız zaten ana hatlarını açıklamıştı. Bu kapsamda EYT yasasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir sonraki hafta da Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Önce komisyonda görüşülür ve ardından Meclis'e sunulur" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor. 

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin detayları belli olduSözleşmeliye kadro düzenlemesinin detayları belli oldu

AK Parti'den dikkat çeken sözler: Akşener, EYT'nin çözülmesinden rahatsızAK Parti'den dikkat çeken sözler: Akşener, EYT'nin çözülmesinden rahatsız

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 181
  • Eskişehirin Sesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da haftalık çalışma süresinin en fazla olduğu ülke Türkiyedir. Türkiye çalışanlara zorla fazla mesai yaptırılıyor, itiraz edene kapı gösteriliyor.
    Cevapla
  • EYT mağdurları 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 yılında çıkarılan kanun sebebiyle milyonlarca kişi büyük mağduriyet yaşamaktadır. EYT mağduruyetinin giderilmesiyle emekli olanların yerine milyonlarca işsiz genç işe girecek, gençler iş aş ekmek yuva sahibi olacaktır.
    Cevapla
  • korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt düzenlemesi ile okuyanları cezalandırdınız. 99 öncesi sigortasız çalışan garibanları cezalandırdınız. akranları gibi çalışmaya başlamayıp, çıraklığa gidip işçi gibi çalışanları cezalandırdınız. 2000 sonrası işe girenleri 17 yıl sonra emekli olacakları şekilde cezalandırdınız. hem de 1 gün, 1 yıl farkla.
    Cevapla
  • 9000tam 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt liler 1 ocak ayından itibaren mi emekli sayılacak bilen varmı
    Cevapla
  • atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    sanmıyorum sgk emekli maaşı başvuru tarihinden sonraki ay bağlanır aralıkta çıksaydı ocakta alırdık ocakta çıkarsa şubatta alırız şubat da çıkarsa matta alırız böyle uzar gider ama mecliste 1 ocaktan itibaren geçerli diye kanun çıkarırlarsa ki zor ozaman başka
    Cevapla
  • İE 1 yıl önce Şikayet Et
    Resmi gazetede yayınladığı tarih itibari ile emeklilik hakkı doğacak. Emeklilik başvurusunu ne zaman yaparsanız o tarih itibari ile emeklilik aylığı almaya hak kazanırsınız.
    Cevapla
  • zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen oyle fitne ler ve profokortler var malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle