Son dakika! Memur ve emekli zammı Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberine göre, memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece, memur ve emekliler ocak ayında yüzde 30 zam alacak.

Son dakika! Memur ve emekli zammı Resmi Gazete'de yayımlandı
Son dakika! Memur ve emekli zammı Resmi Gazete'de yayımlandı
GİRİŞ 13.01.2023 00:35 GÜNCELLEME 13.01.2023 00:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Memur ve emeklileri ocak ayında yüzde 30 zam alacak. En düşük emekli aylığı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldı.

İŞVERENE YAPILACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Düzenleme ile işverenlere asgari ücret desteği de artırıldı. İşverenlere sağlanan asgari ücret desteği Haziran 2023'e kadar uzatılacak ve bu desteğin tutarı 400 liraya çıkarılacak.

Teklife göre, asgari ücret desteğinden 1 milyon 700 bin işveren faydalanacak.

Memur ve emekli zammına ilişkin teklif Meclis'ten geçtiMemur ve emekli zammına ilişkin teklif Meclis'ten geçti

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • hHüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlık var, Doğrudur. Söylenen 5.500,00TL Rakamı YANLIŞ SÖYLENMİŞTİR.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizin eksikliğini vermesin ama düşük alan memurlara acilen birşeyler yapılmalı kira doğalgaz elektrik ve gıda gerçekten işler iyi gitmiyor. Maaşlar gideri karşılamıyor haberiniz olsun bir dokunuş bekliyoruz iyi maaş alanlarada aynı zam düşük alanlarada arakadaki makas iyice açıldı ve piyasada buna göre ayarlaninca alt tabaka çok sıkıntı çekiyor.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ocak ayında ama 15 ocakta değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    eytliye Ocak dediler de hangi yılın ocağı Şubat'ı. belli değil 2023 mü 2024 mü
    Cevapla
  • VATANDAŞ ŞAKİR!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı uğurlu olsun yeterli değil ama bunada şükürler olsun seçimden önce ufak bi dokunuş olcağını düşünüyorum inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle