Altında hızlı yükseliş! Gram altın rekor kırdı

Gram altın fiyatları ons altındaki güçlenmenin etkisiyle tarihi yüksek seviyelere çıktı. Gram altın 1148,8 liradan alıcı buldu.

GİRİŞ 13.01.2023 11:28 GÜNCELLEME 13.01.2023 11:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Altın fiyatlarında hareketli seyir devam ediyor. ABD enflasyon verisinin 6 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 6,5’e gerilemesiyle birlikte altında güç kazanımı hızlandı. Fed’in faiz artırım hızını düşürmesi ihtimalinin artması, resesyon beklentilerinin zayıflaması, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısında güç kaybına yönelecek olması altına ivme kazandırdı. Fed’in bundan sonraki faiz artırımlarında artış oranının 25 baz puan olarak kalacağı beklentisi yükseldi.

Ons altın uzun süredir görmediği 1901 dolar seviyesine ulaştı. ABD ve AB’den gelen olumlu veriler altına pozitif yansıdı. Ons altındaki yükselişle birlikte yurt içinde dolar kurundaki güçlü duruşun sürmesinden kaynaklı olarak Gram Altın fiyatları da tarihi yüksek seviyelerinde seyrediyor. Gram altın 1148.8 lira ile rekor seviyeye ulaştı. Şu sıralar gram altın 1147 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • KAYSERİ38 1 yıl önce Şikayet Et
    TL yerlerde sürünüyor altın dolar herzaman kazandırır ayrıca altın borcu olanlarada Rabbim kolay versin...
    Cevapla
  • İmam43 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha da yükselecek,emekli olanlar altın ve dolara yatırım yapacaklar.
    Cevapla
  • laedri 1 yıl önce Şikayet Et
    dolar artıyor yoksa altının arttığı yok
    Cevapla
  • Artık 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat et Dolar değil, altının onsu yükseliyor. Dolarla altını baskılıyorlardı,şimdi bu baskı yetmiyor.Ons 1900 kusur olmuş,dikkat et.
    Cevapla
  • zengün adam 1 yıl önce Şikayet Et
    neyseki zamanında aldığım bitkoyunları 67 bin dolardan okutup 200 ton altına gömmüşüm. eyt de çıktı 5 bin 500 de ordan gelir her ay. mis.
    Cevapla
  • Şakir Zümre 1 yıl önce Şikayet Et
    Altın Dolar neyin karşısında değer kazandı?...
    Cevapla
  • Düzce'den 1 yıl önce Şikayet Et
    Doların karşısında Altın değer kazanıyor. FED artık baskılayamıyor,değer kaybetmiyor ancak altın değer kazanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle